Inför Sävehof – Hammarby

Går det vända en förlust på tio mål till något bra på två dagar? Det är en fråga man kan ställa sig efter söndagens match i slutspelsserien. Rustan Lundbäck fick onekligen en del att tänka på under hemfärden från Stockholm.

–Hammarby var riktigt bra, bättre än tidigare. Samtidigt tillät vi det spela taktiskt, kommenterar Lundbäck.

Med tjugo timmars distans till matchen i Eriksdalshallen och hade Sävehofs tränare redan börjat fokusera på returmatchen i Partillebohallen. Då hade han hunnit se matchen på dvd ett par gånger och kommit en bra bit i sin analys.

–Det finns saker som vi ska kunna förbättra, och det är i alla fall skönt att man upptäcker de, säger han.

Nu när kvalserien hastigt och lustigt blivit en öppen affär kommer det bli ordentlig kamp om semifinalplatserna. Kanske fanns det spelare i Sävehof som redan tidigare ägnade semifinalen en och annan tanke, men sånt straffar sig snabbt.

– Det gäller att leva i nuet. Det är idrott vi sysslar med och vi måste vara ödmjuka, fortsätter Rustan Lundbäck.

Han säger att Sävehof i Stockholm uppträdde utan den skärpa som gett så många segrar på sistone. Framför allt var det i anfallsspelet som saker brast.

Försvarsmässigt kämpade man, men var kanske ändå inte tillräckligt närvarande i spelet för att skapa problem för att starkt motiverat Hammarby.

– Fortsättningen blir ett ställningskrig. Vi måste ut på planen och göra det jobb som krävs, och vi kan vara övertygade om att Hammarby kommer försöka utnyttja det övertag de fick på oss i söndags, säger Rustan Lundbäck.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..