Inför Sävehof – Hammarby

Man har blivit bortskämd med Sävehof i serieledning men just nu är det faktiskt de svenska mästarna som jagar i toppskiktet av tabellen. Guif ligger en poäng före Sävehof.

–Det är lite känsla av upprättelse på hemmaplan över kvällens match, säger tränaren Mikael Franzén inför mötet med Hammarby.

Sävehof förlorade senast i Partillebohallen, 27-34 mot RIK, och har tidigare under säsongen kammat noll mot just Hammarby (24-25) på hemmaplan.

– Det kan man kanske inte tro när man tänker tillbaka på matchen mot RIK, men vi har lagt en del tid på försvarsspelet på sistone. Det finns smådetaljer kvar att jobba på men det är klart att vi vill se en bättring i det spelet den här gången, säger Mikael Franzén.

– Sedan måste vi ”se till att vara där”, fortsätter han och underförstått pratar han såklart om att engagemanget i spelet behöver bli tydligare.

Efter derbyt mot RIK har Sävehof  också hunnit med att ta poäng av Kristianstad borta via 31-31. I den matchen gjorde Sävehof en betydligt bättre insats än i derbyt mot RIK, även om man också kan tycka att det borde blivit två poäng.

– Vi hade lägen att gå ifrån vid ställningen 24-21, men lyckades inte. Lite surt att inte vinna, medger Franzén.

Mot Hammarby finns åter Johan Jakobsson med i uppställningen, och det är förstås välkommet.

Ett annat glatt besked är att Tobias Albrechtson är på väg tillbaka. Efter att han kastat gipset konstaterades att båtbenet i handen inte var så allvarligt skadat som man tidigare trott. Tobias var med och tränade redan i tisdags och ska snart vara tillbaka i spel, även om han vilar även i kväll.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..