Inför Sävehof – Hammarby

Vanligtvis brukar det vara riktiga toppfighter när Sävehof tar emot Hammarby, och även om ”Bajen” är långt ifrån fornstora dagar är det ett lag värt att ta på allvar. Tränaren Mikael Franzén såg dem mot Aranäs i fredags, då Hammarby hämtade upp tremålsunderläge i slutminuterna.

– Det var mycket hjärta från båda lagen i den matchen, säger Franzén som ju förde upp Aranäs till elitserien.

Han noterade också ett par spelare i Hammarby som stack ut lite extra:
– Anders Wiik-Rydberg som vänsternia var bra. Fredric Pettersson på linjen är alltid bra och Josef Pujol var väldigt rapp, bedömer Sävehoftränaren.

För Sävehof blir detta en form av omstart i elitserien. Fem matcher har visserligen spelats, och samtliga har slutat med vinst, men efter en tid med fokus på Champions League är det nu ett annat spel det handlar om.

– Det ska bli riktigt kul med elitseriespel igen. Nu får vi se om vi utvecklats av matcherna i Champions League, säger Mikael Franzén.

Sävehofs spelare har laddat upp med något så ovanligt som en handbollsfri helg… Men måndag och tisdag var det åter vardag och träning.

I Sävehof är det tveksamt om Johan Jakobsson kan spela. Han for omkull under matchen i Hamburg. Från början misstänktes en korsbandsskada, men så illa tycks det inte vara.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..