Inför Sävehof – H43 Lund

Det är toppen mot botten om man tittar i tabellen, men Sävehofs tränare Mikael Franzén manar till ödmjukhet inför mötet med H43.

– De vill förstås inte trilla ur serien och kommer slita hårt för att ta poäng i slutet. För vår del handlar det om att vara förberedda på rätt saker, säger Franzén.

Sävehof har också en del att spela för – seriesegern.

– Har man kommit så här långt och fortfarande har chansen att vinna serien, så ska man förstås lägga energi på att göra det. Jag värderar en serieseger högt, för det visar att man har varit bra över en hel säsong. Sedan tycker jag kanske att seriesegern genererar för lite för laget som går hela vägen. Det är i stort sett ingen skillnad på att komma etta eller tvåa, säger Mikael Franzén.

Tre matcher återstår att spela av elitserien. Efter den här matchen har Sävehof kvar att möta Ystad (borta) och Malmö (hemma). För lag som redan är klara för slutspel handlar förstås mycket om att förbereda sig på kampen om medaljer samtidigt som man spelar de avslutande omgångarna i serien.

– Visst, så är det. Men vi har redan bestämt oss för hur vi ska spela i slutspelet, fast det kanske inte kommer synas i våra avslutande matcher, säger Mikael Franzén.

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..