Inför Sävehof – H43 Lund

I kväll går vi in på andra halvan av serien, och ett nytt möte med H43. I bakhuvudet finns förstås den lyckosamma avslutningen i Lund förra veckan, när Emil Berggren kvitterade sekunden från full tid.

– Det ska tydligen vara dramatik  in i det sista när vi spelar i Lund, säger tränaren Rustan Lundbäck och tänker då förstås på hur Erik Fritzon räddade oavgjort mot Lugi tidigare i serien.

Mot H43 arbetade Sävehof i underläge så gott som hela matchen. Rustan Lundbäck var inte fullt belåten med vad hans lag presterade:

–Varken försvar eller anfall fungerade bra. Anfallsspelet såg lite desperat ut emellanåt, vi avslutade lite illa, tyckte han och tillade snabbt:
– Vi vill göra en bättre match i returen.

I alla händelser var det en match med mycket dramatik och en del heta känslor, så som underhållning höll matchen hög kvalité. Och samtidigt som Rustan Lundbäck är kritisk mot det egna spelet är han storsint nog att lyfta fram Sävehofs motståndare.

– De gör det bra. Målvakterna är duktiga. Och vi ska inte deppa ihop för det här, vi tog poäng på bortaplan, säger han.

Att överraska med taktik fanns inte med i bilden den här gången. Lagen känner varandra utan och innan och hemligheterna är få.

–Vi spelade på det vi är bra på, och de spelade på det de är bra på. Vi vill göra det bättre i nästa match, men  det vill förstås H43 också, säger Rustan Lundbäck.

Sävehof ligger trea i tabellen när serien nu vänder, avståndet upp till Alingsås och Lugi är blott en poäng.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..