Inför Sävehof – Guif

Det är heta känslor och massor med dramatik som bjuds innan vi kan plocka fram ett finallag ur
den här semifinalserien. Femte och direkt avgörande matchen är vad vi har framför oss. Rustan Lundbäck berättade om matchen i Eskilstuna senast, hur publiken bar fram Guif den gången.

”Jag har nog aldrig varit med om en publik som gett den stämningen till en match i Sverige tidigare”, sa han bland annat.

Men nu blir det en helt annan match. Sävehof har fördel av hemmaplan och i Partillebohallen är det förstås de svarta tröjorna som ska lyftas till stordåd och en finalmatch… Så här svarade Sävehofs tränare på våra frågor inför avgörandet.

Femte matchen – är det nu det börjar kännas pressande att vara tränare?
– Nä, jag tycker inte det är mer pressande nu än någon annan gång. Svårt att se varför det skulle vara det.

Vad talar för Sävehof?
– Vi har vunnit våra matcher här hittills i alla fall. Och det känns som vi är starkare på hemmaplan.

Vad talar för Guif?
– De är duktiga. Det är över huvudtaget små marginaler när man går igenom och tittar på en enskild match. Senast jobbade vi fram fina lägen i andra halvlek när matchen stod och vägde, men lyckades inte förvalta dem så bra. Man måste vara mer noggrann när lägena uppenbarar sig. Med den ineffektivitet vi hade i fjärde matchen så vinner man inte.

Fyra matcher är spelade. Som åskådare kan det kännas som fyra matcher där bara resultatet varit lite olika. Hur är det från din sida – är matcherna till och med så olika att ni skulle kunna överraska mot ståndaren en gång till eller att Guif skulle kunna överraska er?
– Man kan alltid försöka överraska. Men båda lagen tror på det de ska företa sig och då handlar det inte så mycket om att överraska. Ett överraskningsmoment kan man ta till om man vill få till en ändring av något slag. Men den som överraskar riskerar också mycket. Vi ser mer till fakta än känslor, för till slut handlar det om fakta. Och fakta nu är att matchen ska börja!

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..