Inför Sävehof – Guif

Matchen är en repris på den senaste SM-finalen, men det blir svårt att upprepa resultatet…

– Jag tror att Guif kommer rejält laddade till den här matchen. De är ute efter revansch, säger Sävehofs tränare Mikael Franzén.

För den som inte minns siffrorna i finalen kan berättas att de blev förnedrande stora; 35-18.

Samtidigt som det är en match mellan fjolårets finalister, är det absolut också en match mellan två lag som aspirerar på final ännu en gång. Det kan noteras även i ett så här tidigt skede av säsongen.

–Även om jag inte fokuserat så mycket på Guif kan jag säga att de har kvar ett stabilt spel från förra säsongen. Men vi ska spela vårat spel och vi måste göra det bättre än senast för att ha chans att vinna, säger Mikael Franzén.

Senaste matchen i Partillebohallen lös siffrorna 26-28 på resultattavlan. Det var RIK som vann, och även om det är en bra motståndare känns det inte helt okej att förlora en sån match.

–Vi fick jaga dem och var inte tillräckligt bra. Nu vill det till att vi är med från början, säger Mikael Franzén.

Sävehof kommer närmast från spel i Champions League, och även om det blev stryk i Zagreb (26-30) var det ett resultat som bör ge både självförtroende och energi.

– Tycker att vi klarade oss ganska bra ändå. Men nu har vi lagt det bakom oss och fokuserar på elitserien och Guif. Klart vi går för att vinna, säger Mikael Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..