Inför Sävehof – Guif

Det är en repris på SM-semifinalen från i fjol. Sävehof kommer till spel efter två starka insatser på bortaplan (seger mot Drott, oavgjort i Skövde). Guif har å sin sida nyss vänt en negativ trend, segern mot Helsingborg satte stopp på en förlustrad som sträckt sig över fem matcher.

– Det känns som vi börjar hitta rätt nu, vi har kommit upp i nivå och håller en rakare kurs, säger tränaren Rustan Lundbäck om Sävehofs spel.

Han hoppas förstås att utvecklingen fortsätter i samma stil. Och utifrån läget i tabellen kanske det kan tyckas vara en enkel uppgift, men verkligheten är mycket hårdare än då.

– Jag har aldrig varit med om en så jämn serie. Guif är i grunden ett bra lag och jag har svårt att tro deras spelare skulle vara sämre i år än i fjol. Nä, det finns mycket annat som spelar in, säger Rustan och fortsätter:

– Jag vet själv hur jobbigt det kan vara med tryggheten om man tappar några poäng. Om Guif klarar av att slappna av nu och resonera som att de har allt att vinna och ingenting att förlora, så blir det ännu jobbigare för oss. Då kan deras spel plötsligt fungera lika bra som i slutspelet förra säsongen.

Sävehof spelade utan Johan Jakobsson i matchen mot Skövde. Han är nu tillbaka i laget. Kanske sätter det, tillsammans med de senaste bra matcherna, större press på Sävehof.

– Jag är medveten om att det kan vara så folk tänker, men det får vi inte bry oss om. Hemligheten bakom att lyckas är hur vi som grupp klarar att hantera situationerna som uppstår. Vi kan lika gärna resonera som att vi genom de senaste bra matcherna skaffat oss en buffert, och att vi därifrån avslappnat kan bygga vidare på vår idé, säger Rustan Lundbäck.

Det är i alla händelser två bra lag som möts i Partillebohallen – och det blir en match att se fram emot.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..