Inför Sävehof – Drott

VM-uppehållet kom lägligt för Sävehof men lika efterlängtat är det att komma igång med seriespel igen. Och tränaren Mikael Franzén vill se en kvalitetshöjning hos svenska mästarna och serieledarna.

–Vi har haft som mål att utveckla försvarsspel och uppspelsfasen under uppehållet och jag vill se resultat av det arbetet redan i den här matchen, säger han.

Sävehof har matchat hårt under hösten i och med spel i Champions League. Av den anledningen känns veckorna med VM-spel som ett behövligt andningshål för laget.

– Man vill kunna träna hårdare i perioder men under hösten har vi inte haft utrymme för det. Nu fick vi den möjligheten och det känns bra. Dessutom fick vi ett veckoslut i Stavanger där vi fick ihop gruppen ytterligare, berättar Mikael Franzén.

Sävehof och Guif ligger på 34 poäng i topp i elitserien, och har nio poäng tillgodo på Skövde och Lugi. Franzén tror ändå att det krävs mer av laget den närmaste tiden än vad det gjort tidigare.

–Det ser inte ut som det finns något direkt hot mot oss i toppen, men man kan inte ha någon djup svacka här. Vi måste upp i nivå, säger han.

Sävehof mot Drott är en repris på förra säsongens SM-final och även om Sävehof vann den matchen har man nu revansch att kräva. Drott vann senaste mötet lagen emellan, och är samtidigt det enda vid sidan av Hammarby som slagit svenska mästarna den här säsongen.

–Drott är ett tufft motstånd. Men vi hoppas få ordning på de detaljer vi tränat under VM-uppehållet. Då finns det bra förutsättningar för oss, säger Mikael Franzén.

VM-spelaren Johan Jakobsson är tillbaka i truppen, men Sävehof får klara sig utan Tobias Albrechtson ett tag. En båtbensskada stoppar Albrechtson från spel i ett par veckor.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..