Inför Sävehof – Drott Halmstad

Efter mer än en månads uppehåll startar elitserien igen. Och det är lite som att börja om på nytt, nästan en ny säsongsstart, tycker tränaren Rustan Lundbäck.

–Man vet inte riktigt var man står, men samtidigt känns det mycket bättre för oss nu än förra året. Det är inte ofta vi har uppehåll som detta och ändå har alla spelare hemma. Många brukar ju vara ute på landslagsuppdrag, säger han.

Sedan julas har det lagts mycket energi på spelarnas fysiska status. Det har med andra ord varit hårda träningar för att spelarna ska vara så bra förberedda som möjligt på säsongen som förhoppningsvis inte ska ta slut förrän den 8 maj…

– Alla lag kör hårt under den här perioden. Det gäller att skaffa kraftdepåer för framtiden, förtydligar Rustan.

Sävehof har också passat på att spela en miniturnering i Skövde, där man slog just Skövde och i final sedan svenska mästarna Alingsås, bägge matcherna vanns med uddamålet.

– Man testar lite småsaker under såna matcher, men det är ingenting som kommer synas när bi nu börjar igen. Det är mer små detaljer, säger Lundbäck och fortsätter:

– När man går in i januari tycker man att det finns hur mycket tid som helst, men i slutet blir det ändå lite jäktigt. Nu står vi i alla fall här och det ska bli skönt att serien börjar igen.

Enda orosmomentet i truppen är Jonathan Stenbäcken. Han har haft en del skadekänningar under uppehållet och kanske måste lämna återbud till morgondagens match.

Den minnesgode har förstås kvar resultatet från förra mötet med Drott – 29-25 för Sävehof.

– Vi gjorde en bra match, framför allt startade vi den bra. Och det var ju på bortaplan, och där är det inte alltid lätt att komma åt Drott, säger Rustan Lundbäck.

Efter den matchen har Sävehof spelat sex matcher och bara förlorat en. Drott kommer till spel med fem matcher utan förlust. Med andra ord är det två formstarka lag – i den mån man kan prata om form efter en månads uppehåll…

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..

En mycket övertygande prestation, speciellt under matchens andra halva, ledde..