Inför Sävehof – Caperiotumba

Det känns som IK Sävehof fått igång maskineriet i elitserien. Tre övertygande segrar mot i tur och ordning Aranäs, Ystad och Lugi innebär att svenska mästarna är med i den absoluta toppen i tabellen igen. I det läget går ändå tränaren Mikael Franzén in och varnar för kvällens möte med tabelljumbon Caperiotumba.

– I den här serien är inget lag så dåligt att man kan gå in med fel inställning och ändå vinna. Vi måste vara alerta om det ska bli poäng, säger han.

Kommer Sävehof upp i samma nivå som i förra mötet lagen emellan bör det inte bli några problem. 31-14 vann Sävehof med den gången…

– Det handlar om att bygga spelet bakifrån. Är vi med i försvarsspelet så kommer resten också, säger Franzén.

Ett bra exempel på det hämtar han från senaste matchen mot Lugi, där Sävehof i inledningen var närmast felfritt i defensiven. Med kreativa lösningar i anfallsspelet hittades luckorna som gav Sävehof 10-1 och ett ointagligt försprång.

Nu gäller det att ha samma fokus igen. Och det blir naturligtvis intressant att se hur laget klarar den uppgiften. Ett störande moment kan möjligen vara att det väntas Champions League-spel till helgen.

– Träningsmässigt har vi lagt upp veckan utifrån matchen i Champions League, men annars tar vi och tänker match för match. Det är så vi måste jobba, förklarar Mikael Franzén.

Han berättar att uppladdningen inför en CL-match är så intensiv att man mentalt inte skulle klara av att vara lika detaljerad i förberedelserna inför varje match i elitserien. Men för den skull viftar man inte bort noggrannheten inför en match som i kväll.

– I kväll pratar vi bara elitserien. Gör vi vårt jobb kommer det bli besvärligt för motståndaren, det vet vi, säger Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..