Inför Sävehof – Budocnost

Den som har goda kunskaper i handboll kan direkt sortera in dagens match i kategorin ”riktigt svåra uppgifter”. Men matchen avgörs inte genom att titta på laguppställningar eller gamla meriter. Budocnost från Montenegro blir därför en stor utmaning för Sävehof.

–Det är ett lag med stora och fysiskt starka spelare. De spelar ett aggressivt anfallsspel och vi får vara på vår vakt för att hålla liv i den här matchen, säger tränaren Magnus Johansson.

Han tillägger snabbt:
– Men vår inställning är densamma som alltid – vi går ut för att vinna matcher.

Den här veckan har Champions League-matcherna blivit högtidsdagarna (söndag) och elitserien vardag. Efter matchen i Ryssland förra helgen har Sävehof hunnit besegra Skuru klart på hemmaplan.

–Det var kul att se hur vi agerade i den matchen. Vi jobbade med de saker vi pratat om att försöka förbättra, berättar Magnus Johansson.

Champions League har blivit en form av skola för framtida lärande.

Fast ibland vill eleverna visa sig sturska och sätta lärarna på plats. Ungefär så är det just nu.

–Vi ska komma ihåg att vi är uppe på en ny nivå för oss. Vi hamnade i en grupp med tre lag som brukar slåss om titlarna i de europeiska cuperna. Men det är självklart att målsättningen är att vinna varje match, förklarar Magnus Johansson.

Han säger att varje match är ett nytt test, att det är i dessa stunder man ser vad det är i spelet som håller och vad som måste förbättras.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..