Inför Sävehof – Alingsås

Det är svenska mästarna och elitseriens ledarlag som står på andra planhalvan – tro den att det finns respekt för Alingsås.

– Klart att man alltid vill vara i överläge, men det känns också lite kul att det är ombytta roller. Nu är det Alingsås som blir jagade, säger Rustan Lundbäck.

Sävehofs tränare ser flera detaljer som gör Alingsås till bra lag, och tänker då inte minst på ett starkt skytte genom spelare som Ktistian Bilznac, Björn Iveland och Lars Bernhardsson. Målvakten Richard Kappelin har Sävehof som moderklubb och är förstås riktigt inspirerad att göra en bra insats mot sin gamla klubb.

– Alingsås försöker skjuta ifrån sig favoritskapet, men titta på deras uppställning, de har i stort sett intakt lag sedan i fjol. Och de har en gynnsam åldersstruktur i laget, med en snittålder runt 25. Sånt ska inte underskattas, säger Rustan Lundbäck.

Sävehof ligger fyra poäng bakom Alingsås i tabellen, och förhoppningarna är förstås att det glappet ska minska ikväll.

– Vi har en lite för låg lägsta nivå, så kan vi få upp till en mer jämn standard är det bra. Tidigare kunde man emellanåt vinna även om bara ett par saker fungerade. Men nu är elitserien så jämn att det inte får vara mycket som går snett om man ska vinna, säger Rustan Lundbäck.

Färre tekniska fel är alltid en bra medicin när man ska höja standarden, men ”bivärkningen” som brukar följa den åtgärden är ofta ett väldigt försiktigt spel och det är någonting Sävehoftränaren vill undvika. Han vill se spelare som vågar mycket.

– Det finns mycket tradition att bära upp i den här klubbtröjan, och ibland blir det betungande. Men vi försöker alltid leva upp till förväntningarna, fortsätter Lundbäck.

Välkommen till Partillebohallen 19.30!

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..