Inför Sävehof – Alingsås

IK Sävehof är redan klart för semifinal, men räkna inte med att man slår av på takten under de tre matcher som återstår av kvartsfinalserien.

– Vi vill mer än så här, vi vill gärna vinna serien också, säger tränaren Mikael Franzén för att klargöra vilka tankegångar som finns.

Franzén är nöjd med att Sävehof redan i ett tidigt skede säkrat avancemanget.

– Nu kan vi lägga lite mer tyngd i träningen för att komma i form igen. Tror att vi kan få till en formtopp till, för det finns några spelare som kan ännu mer, säger han.

Sävehofs tre slutspelsmatcher har vunnits med stora siffror; 34-20 (Skövde), 27-17 (Malmö) och 33-23 (Alingsås). Och även om Mikael Franzén förstås tycker att han har ett bra lag, tycker han också att det varit större marginaler än han kunde föreställa sig.

– Samtidigt ska man säga att vi har gjort det här bra. Vi har spänt musklerna och de andra lagen vet att de måste upp på hundra procent för att ta oss, och det kan nog kännas stressigt för dem, säger han.

I den andra slutspelsserien har Guif övertygat på samma sätt som Sävehof, och Franzén tror sig ha en förklaring till att det är på det sättet:

– Både vi och Guif var klara för de översta platserna när de andra lagen fortfarande kämpade om slutspelsplatser och inbördes placeringar. Vi kunde i lugn och ro förbereda oss på slutspel och det är den fördel vi nu dragit nytta av.

Imorgon kommer man dock inte ha någon fördel av tidigare resultat. Mikael Franzén räknar med ett revanschsuget Alingsås, och att det blir ordentligt kamp om poängen.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..