190903_nya_herrspelare_640

INFÖR SÄSONGSSTART HERRAR

På bilden från vänster: Henrik Rhåsson, Stefan Sunajko, Adam Blanche, András Koncz, Emil Berlin

Från sjua i grundserien till firande med guldhjälmar på – förra säsongen var närmast filmisk för IK Sävehofs herrar. Med ett antal skiften i spelartruppen och ett nytt tränarteam ska säsongen 2019–20 bli intressant att följa ur flera perspektiv. Emil Berggren förklarar:
– Målsättningen ska alltid vara att vinna, sedan finns det andra värden som vi pratat om också. Vi har en spännande och lite yngre trupp som det är viktigt att vi utvecklar.

Många pusselbitar föll på plats under fjolåret. Att rubba på något som gav goda resultat finns det ingen anledning till, istället byggs det vidare på liknande sätt.
– Truppen gick ihop fint förra året. De vann tillsammans, var en härlig grupp och då är det kanske farligt att störa dynamiken. Vi hade möjlighet att kanske värva något ”halvnamn” och mer etablerat, men då tror vi att det hade stört balansen för mycket, säger Berggren.
– Vissa tog ganska stora kliv i våras och kan de lägga på ett lager till så kommer det bli vasst, anser Larholm.

Även lagkapten Jonathan Edvardsson är inne på samma linje.
– Jag tycker vi har mycket att bygga vidare på från förra säsongen och det är där vi tar vid.

Spelarna som ansluter utifrån, Adam Blanche, Stefan Sunajko och András ”Nunu” Koncz, är handplockade för att passa den sökta profilen.
– De börjar hitta sina roller mer och mer, försäkrar Larholm.

Vänstersexan Sunajko och niometersspelaren ”Nunu” hämtas från ungerska Pick Szeged respektive Budakalasz. Om nyförvärven har Berggren bara gott att säga.
– Stefan kommer vara spektakulär, han är värd entrébiljetten och kommer göra många snygga mål. ”Nunu” är väldigt explosiv, från beslut till mål går det snabbare än för någon annan i laget.

Dessutom har trion Anders Forsell-Schefvert, Emil Berlin och Henrik Rhåsson signerat seniorkontrakt under sommaren.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..