190903_nya_damspelare_640

SÄSONGSPREMIÄR DAMER

På bilden från vänster: Ebba Hansén, Ida Staxen Lagerbon, Ellie Nilsson-Åström, Trine Wacker Mortensen, Sofie Börjesson, Louise Rundcrantz, Nora Lundell.

Nivån för att ta ännu ett SM-guld fanns hela tiden hos IK Sävehofs damer och när det gällde som mest visade de det också under fjolårssäsongen.
– Det var fantastiskt hur vi fick till det. Vi var inne i ett extremt bra flow i slutspelet, det kändes som att vi inte kunde förlora, säger huvudtränare Rasmus Overby.

Till säsongen 2019-20 handlar det om att ladda om och ställa in sig på att arbeta hårt för att nå nya triumfer.
– Det är väldigt motiverande och vi går emot en fantastisk säsong. Vi kommer få se en ny generation där vi ska bygga upp något nytt, det är roligt att vara med på den här resan.

Lagkapten Linnea Pettersson håller med.
– Det känns som vi har en väldigt intressant trupp med många vinnarskallar. Truppen är yngre än på många år, säger hon.

De egna ungdomsleden fortsätter leverera talanger och i år kommer publiken få bekanta sig med spelare som Nora Lundell, Ebba Hansen och Louise Rundcrantz.
– De unga har gjort det bra. Lundell tycker jag såg jättebra ut i Annliz Cup på försäsongen, hon tog för sig och var ganska respektlös. Det är det vi vill se, spelare som kommer upp och försöker ta chansen, berömmer Emil Berggren.

För att fylla luckorna efter bland andra Johanna Ahlm, Elin Hallagård och Olivia Mellegård har även spelare utifrån värvats. Från Danmark har duon Trine Wacker och Ida Lagerbon hämtats in.
– Trine på vänsterkanten är en spelare som tekniskt är extremt bra. Publiken kan se fram emot att få se henne spela handboll. Hon är en lirare, förklarar Overby.
– Ida är väldigt snabb, en bra andrafas-spelare som går på mål, säger Berggren om niometersspelaren.

Från andra lag i ligan ansluter målvakten Sofie Börjesson och Ellie Nilsson Åström på nio meter. Overby är entusiastisk när det kommer till målvaktsuppsättningen.
– I Sofie får vi en stormålvakt. Vi tror på ett väldigt bra samarbete med Wilma (Kroon Andersson) och redan på försäsongen har vi sett att det fungerar bra.

I kombination med de nya, kommer förra säsongens pjäser få ökat ansvar när en del rutin nu försvunnit. Vad är då förhoppningarna inför den nya säsongen av Damligan/SHE?
– Vi har ett lag som absolut kan gå till final igen och där kan allt hända, anser sportchefen.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..