211130_pauc_handball_el_1920

INFÖR PAUC MATCHEN

Matchprogram https://issuu.com/letsprintit/docs/europa_league_-_ik_s_vehof_vs_pauc?fr=sNTBjNjQ0NTg2OTA

MATCHENS PROFIL Rune Schröder

Född: 27 augusti 1995
Position i laget: Vänsternia
Moderklubb: TM Tönder
Debut i Sävehof: 2020

För två veckor sedan besegrade IK Sävehof franska PAUC med 30–25 på bortaplan. Främsta målgörare den kvällen var Rune Schröder med sex fullträffar och vår danske vänsternia har fått mycket att stämma i European League-spelet hittills den här säsongen. På tisdagen väntar en ny kamp mot PAUC när det är avkast i Partille Arena klockan 18:45.

Matchen mot Magdeburg förra veckan blev inställd. Betyder det att ni är extra sugna på att spela på den internationella scenen nu på tisdag?

– Det betyder kanske att vi har lite friskare ben och kroppar. Vi hade sett fram emot matchen mot Magdeburg jättemycket och det hade nog varit mycket publik. Så nu ser vi verkligen fram emot matchen på tisdag i Europa igen, det ska bli jättekul.

Sett till inledningen på European League-gruppspelet har det blivit två segrar på tre matcher. Det får man väl säga är klart godkänt?

– Ja, det tycker jag. Men vi är inte tillfreds med vår match i Kroatien (förlust 31–39 mot RK Nexe), där skulle vi ha gjort det mycket bättre, men såklart är det jättefint med fyra poäng av sex möjliga. Det är på grund av att vi har varit bra, men det är väl inte så många i gruppen som känner till oss sedan tidigare men det kommer de att göra nu. Kanske blir det lite mer jämna matcher framöver jämfört med vad det har varit hittills.

Mot PAUC blev det en bekväm seger när ni möttes i Frankrike. Vad fungerade bra för er i det mötet?

– Först och främst är det mycket enklare att vinna när man har en målvakt som tar typ alla skott. Sedan spelade vi bara disciplinerat över hela planen där alla gjorde en jättefin match. När alla är på toppnivå så kan vi också slå ligatrean i Frankrike och det var det som hände då.

Med 23 gjorda mål är du lagets främsta målskytt i Europa-spelet hittills. Trivs du extra bra mot internationellt motstånd?

– Det är väl en kombination av att man ska möta bättre lag än vad vi gör i Sverige just nu och att man då måste kliva fram lite mer och sedan känner de kanske inte riktigt till mig. Den delen kan man också utnyttja. Men det är hela laget som har börjat bra och jag har blivit satt i jättefina lägen.

Det är många tuffa matcher som väntar närmaste tiden. Hur ska det bli, tycker du?

– Det är mycket roligare att spela många matcher istället för att träna hela tiden, så det ska bara bli jättekul med match på tisdag, sedan på torsdag och sedan är det typ samma sak veckan efter. Det är jättekul med ett tufft program och det är något jag ser fram emot!

 INFÖR MED MICHAEL APELGREN

På tisdagskvällen står Partille Arena redo för en ny stormatch. Den här gången är det i European League när franska topplaget PAUC kommer på besök och Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren uppmanar alla med ett handbollsintresse att dyka upp. När lagen möttes i Aix-en-Provence för två veckor sedan blev det dessutom en stabil gulsvart seger och kanske får vi fira två nya poäng tillsammans!

Ni hade full kontroll i senaste mötet med PAUC. Hur förväntar du dig att matchbilden blir den här gången?

– Jag tror att de underskattade oss lite sist. PAUC är ett lag som ligger trea i franska ligan och har många franska landslagsspelare och en budget på 60 miljoner, så de kommer komma med ett helt annat tryck i den här matchen. Senast hade de några skadade spelare som är tillbaka nu också. Flera av de här spelarna har vunnit VM-, EM-, och OS-guld så det är inga duvungar som kommer på besök.

Ni kommer närmast från en storseger i Handbollsligan mot Guif i fredags. Vad var du mest nöjd med i den matchen?

– Att det blev så pass stabilt där vi hade bra försvars- och målvaktsspel. Vi hade egentligen matchen under kontroll hela vägen och många kände efter bara några minuter att det här skulle Sävehof ta. Det var positivt att få en sådan match.

Förra veckan blev oväntat lugn med tanke på den inställda matchen mot Magdeburg. Den här veckan matchas det dock tätt igen, hur ska det bli med två matcher på tre dagar?

– Det är synd när matcherna ligger så nära varandra med bara en dag emellan. Nu fokuserar vi på PAUC-matchen och de problemen får vi ta senare. Det som egentligen blir det ovanliga för oss är ju att Malmö-matchen ligger så tajt efter, annars är vi vana att vara i en rytm där man har två matcher i veckan. Det går ut lite över förberedelserna med bara en dag emellan och det blir lite sämre taktiskt i en sådan match.

– På tisdag har vi en stormatch så den fokuserar vi på och jag hoppas att många av de som gillar handboll i Partille förstår vilket storlag det är vi ska möta. Vi har ju bara haft en hemmamatch i Europa hittills, där det inte var en alltför bra publiksiffra, och jag hoppas att det kommer många den här gången för det är viktigt för herrlagets varumärke att det blir mycket folk.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..