INFÖR ONSDAGENS DUBBELEVENEMANG

Köp biljetter >>>

18:00 IK Sävehof vs Lugi HF (SHE)

Det är ingen tvekan om att det är gott om självförtroende i Sävehof inför matchen mot Lugi. Champions League-segern mot Larvik är det säkert många som vill suga på ett tag, men nu gäller det att koppla bort de tankarna och satsa helhjärtat på toppmatchen i SHE.

– Det här är en tidig seriefinal och det blir kul. Vi har haft många tuffa matcher mot Lugi och förlorat mot dem dessutom, så vi vet vad som krävs, säger tränaren Henrik Signell.

Han säger med bestämdhet att resultatet från träningsmatchen i september lagen emellan (seger 33-7) inte kommer upprepas.

– Det kan vi glömma direkt. Lugi är ett bra lag. De drar gärna ner tempot och har ett tungt sätt att spela försvar. Det krävs att vi är på tå om vi ska vinna, att vi gör det bra helt enkelt, säger Henrik Signell. I det här läget kan det faktiskt vara klokt att återkoppla till Champions League-matchen mot Larvik, för där gjorde Sävehof många rätt. Framför allt i den andra halvleken då Sävehof hämtade in ett fyramålsunderläge till tremålsvinst.

– Vi gjorde en del fel bakåt i första halvlek som vi borde kunna undvika när vi förberett oss som vi gjort. Vet inte om det berodde på frustration, men positivt var att vi inte låg under med många mål och vi kände att det fanns mycket att förbättra, förklarar Henrik Signell.

När den insikten går att omsätta i handling kan mycket hända. Matchen mellan Sveriges två just nu bästa damhandbollslag följs av ännu en toppmatch i Partille Arena. På söndag väntar Esbjerg i Champions League.

– Vi har en bred trupp och satsar både på SHE och Champions League, klargör Henrik Signell.

19:45 IK Sävehof vs Ricoh HK (Handbollsligan)

Segern mot Alingsås (borta) i förra veckan var på många sätt ett styrkebesked, men nu vill det till att bevisa att det också finns en jämnhet i prestationerna. Tränaren Robert Wedberg är medveten om att det krävs mycket av laget mot Ricoh i kväll.

– Vi har haft vår genomgång och vet var vi har Ricoh. Men framför allt gäller det att vi släpper loss vårt spel fullt ut och inte slår oss till ro och tror att det ordnar sig bara för att vi gjorde en bra insats mot Alingsås, säger han. Om man ska lyfta fram positiva saker från Alingsåsmatchen är det förstås svårt att blunda för Jonas Larholms insats. Samtidigt vill Robert Wedberg också hylla kollektivet.

– Det är en styrka att vi har många spelare som kan kliva fram som Jonas Larholm gjorde i den matchen, men framför allt är alla med och bidrar. När vi uppträder så blir det svårare för motståndaren att få grepp om oss, säger Robert. Han påtalar hur viktigt den saken är – egentligen mot alla lag men just nu framför allt mot Ricoh.

– Det är ett välutbildat handbollslag med många duktiga spelare, säger han.

Man brukar säga att anfall är bästa försvar, och den taktiken har Robert Wedberg tagit fast på. Han vill att Sävehof ska styra tempot i matchen.

– Det har vi lyckats med i stort sett i alla matcher utom mot RIK. Senast mot Alingsås var det hårt i första halvlek, och vi hamnade i fyramålsunderläge två gånger men lyckades behålla lugnet. Det är också en styrka, säger han.

Det har blivit fyra segrar i Handbollsligan så här långt. Kommer den femte mot Ricoh?