rasmus_overby_1920

INFÖR ÖNNEREDSMATCHEN

MATCHENS PROFIL IDA SEMBE
Född: 2002
Position i laget: Högersexa
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i A-laget: 2020

För ganska precis ett år sedan satte Ida Sembe dit sitt första mål i SHE-sammanhang. Motståndet den gången var Önnereds HK och på söndag är det dags för möte med rivalerna från västra Göteborg på nytt när det bjuds på annandagshandboll i Partille Arena. 19-åringen anslöt till IK Sävehof redan 2010 och den här säsongen har hon fått känna på hur det är att möta de allra bästa i världen när hon tillsammans med lagkamraterna radat upp för matcher i Champions League. I den senaste omgången ställdes Sävehof mot Metz Handball och då slog högersexan till med ett helt unikt mål där hon med ryggen vänt mot målet med full kraft lyckades studsa in bollen över det franska lagets sista utpost.

TRÄNARSNACK MED RASMUS OVERBY

Första seriematchen efter VM-uppehållet spelas på söndag när det är derby mot Önnereds HK. Här berättar huvudtränare Rasmus Overby om sina tankar inför toppmötet, samtidigt som han även delar ut beröm till Anne Tolstrups Sävehof-debut tidigare i veckan.

Det var en tung förlust i tisdags där Skuru vann efter shootout-avgörande. Hur är känslorna efter den missade finalplatsen i ATG Svenska Cupen?

– Det är klart att det är surt. Finaler är något vi vill spela, men nu åkte vi ut med minsta möjliga marginal. Det kändes som att vi lika väl hade kunnat dra en lott om vem som skulle vinna, men nu blev det som det blev och det är vi besvikna över. Jag tycker ändå att vi bemötte matchen på ett bra sätt, så det finns positiva saker vi kan ta med oss samtidigt som det finns saker vi kan förbättra. December har inte varit så sammanhängande för oss och det syntes på banan.

I den matchen fick vi se en första glimt av nyförvärvet på högersex, Anne Tolstrup, när hon gjorde tio mål. Vad förväntar du dig att hon kommer bidra med framöver?

– Det tycker jag att man kunde se i tisdags; att hon är en kant som är duktig i avslutningarna. Hon behöver spela mer för att komma upp i nivå, för jag vet att det finns ännu mer i henne. Hon kom precis tillbaka från skada och det var kul att se att hon presterade på så hög nivå redan så här tidigt. Vi tror väldigt mycket på henne.

Det är derby och toppmatch som väntar på annandagen när tabelltrean Önnered är på besök i Partille Arena. Hur går tankarna inför matchen?

– Önnered är ett lag som verkligen satsar och som bara har två förluster hittills. De har vunnit matcherna de ska och kommer nu möta ett lag som ligger ovanför dem i tabellen. Önnered är ett bra lag som rättvist ska ligga i toppen av svensk handboll och om vi inte har ett bättre försvar än vad vi hade i matchen mot Skuru, så kommer vi också ha problem mot dem.

 

 

 

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..