191102_onnered_staller_upp_640

INFÖR ÖNNERED DERBYN

Onsdag 6 november 18.00
Sävehof vs Önnered (d)

Det skiljer både poäng och placeringar lagen emellan men Sävehofs tränare Rasmus Overby låter sig inte luras av serietabellen inför mötet med Önnered.

  • Det säger sig självt… det här är ett derby och det kommer bli tufft. Men det är samtidigt kul och jag ser på tjejerna att de är motiverade, säger han.

Rasmus Overby såg Önnered förlora mot Skövde tidigare i veckan, men tycker inte att man kan dra några förhastade slutsatser av den matchen.

  • De har gott om profiler – Maja Eriksson, Tilda Matthijs, Ewelina Ström… får de spelet at klaffa är Önnered en extremt svår motståndare, fortsätter han.

Nu är för all del Sävehof också ett bra lag. Segern i Champions League i helgen visar att svenska mästarna har bra form, och tanken är förstås att det är Önnered som ska få rätta sig efter Sävehof och inte tvärtom.

  • Vi har respekt för Önnered, men får vi matchen på våra premisser kan vi säkert stressa dem också, säger Rasmus Overby.

Elin Karlsson är tillbaka i Sävehof, och Rasmus Overby vill både matcha henne flitigt och vara försiktig för att inte en ny skada ska uppstå.

  • Vi ska ha igång Elin. Jag tror mycket på henne i framtiden, och det är förstås kul att hon är tillbaka i spel, säger Rasmus.

Onsdag 6 november 19.45
Sävehof vs Önnered (h)

Vi är mitt i Superveckan med match i Handbollsligan mot Önnered mittemellan två Champiuons League-fighter, och hamnar osökt i frågeställningen: Är Sävehof några supermän..? Orkar laget ladda om mellan matcherna?

Managern Emil Berggren medger att det är ett ”klurigt läge”, men tycker ändå att spelarna ska klara uppgiften:

  • Det är tätt mellan matcherna, men ändå söndag, måndag och tisdag att vila. Samtidigt är matcher det roligaste som finns. Det är upp till oss tränare att lägga en belastning på träningarna så att vi kommer förberedda för match, säger han.

Önnered ligger tre poäng bakom Sävehof inför matchen, och bara den saken indikerar att det kan bli en tuff kamp. Sedan finns det fler detaljer som sätter färg på det här derbyt.

Önnered är ett bra lag. Alla spelare på niometer kan utgöra hot mot vilken motståndare som helst, och på kanterna har laget från västra Göteborg också hittat framkomliga vägar.

  • De är duktiga individuellt plus att de fungerar bra som lag, säger Emil Berggren.

När lagen möttes i september vann Sävehof knappt (23-21) efter att länge haft en klar ledning.

  • Där såg vi effekten av att slappna av i en match. Vi spelade bra i 48 minuter, men sedan blixtrade Önnered till och kom igen starkt. Den här gången vill vi spela bra i 60 minuter, klargör Emil och avslutar:
  • Vi behöver alla poäng vi kan få och måste vara bra på hemmaplan.
Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..