210926_odense_cl_1920

INFÖR ODENSE

Matchprogram >>>

Matchens Profil

Angelica Wallén
Född: 11 april 1986
Position i laget: 9M
Moderklubb: Tibro HK
Debut i Sävehof: 2021

Efter nästan ett decennium i dansk klubblagshandboll och spel i just Odense Håndbold under det succéartade fjolåret med dubbla guld är det få som har lika bra koll på söndagens Champions League-motståndare som Angelica Wallén. Från och med den här säsongen bär hon det gulsvarta matchstället och givetvis styrde vi upp ett samtal med niometersspelaren inför mötet med hennes forna klubb.

Hur har din första tid i Sävehof varit?

– Den har varit rolig och jag har blivit positivt överraskad av klubben. Framförallt vilken setup som finns kring allt som har med träning, ledare och allt runtomkring att göra. Sedan så har det också varit enkelt att komma in i laget, vi är bara tre nya spelare till den här säsongen så det har varit skönt att det har funnits en bas att ansluta till.

Vad var det som fick dig att gå igång på det som händer här i Partille och skriva på för klubben?

– Jag har faktiskt haft en dialog med Emil (Berggren, sportchef) senaste åren och just nu passade det väldigt bra för både mig och för Sävehof. För mig personligen fick jag ett bra avslut på utlandskarriären förra året men kände att jag fortfarande hade handboll kvar i mig.

På söndag ställs vi mot din före detta klubb, kan du berätta lite om vad Odense är för lag?

– Det är ett lag som har satsat stenhårt de senaste fem åren där de har gått in med mycket pengar och stora ambitioner. Det är en relativt ny klubb i Danmark som inför förra året aldrig hade vunnit några titlar även om de egentligen hade haft laget för det i ett par år. Förra året kändes det som ”nu eller aldrig” för att sponsorerna skulle vara kvar och det blev ju väldigt bra när vi vann båda titlarna. De fick äntligen det de hade jobbat för och laget de har i år är fortfarande väldigt bra och de är inte mätta.

Hur mycket är sig likt hos dem till den här säsongen skulle du säga?

– Just nu har de skador på Lois Abbingh som varit skadad sedan OS och Helena Elver som jag inte tror kommer vara tillbaka redan på söndag, så de kommer bli ännu starkare sedan. Nu när de är borta har de inte ett lika brett lag, men de har fortfarande riktigt bra spelare med två bra kanter på varje position, bra målvakter, bra linjespelare och hela tränarstaben är samma som i fjol.

Har du varit extra involverad i lagets förberedelser till just söndagens match med tanke på din bakgrund i Odense?

– Jag har blandat mig i mycket mer än vad jag brukar. Vi ska ha taktik-genomgång nu och där ska jag prata en del har jag tänkt. Det är bra spelare som vi möter så det är bra att kunna ha smågrejer som vi kan använda.

 

Rasmus inför Odense

Med spel igång i samtliga tre turneringar går det inte att säga annat än att handbollsrutinerna har börjat sätta sig igen. I torsdags plockades de första SHE-poängen för säsongen och näst på tur väntar gruppspelsmatch nummer tre i Champions League där Sävehof tar emot de regerande danska mästarna, Odense Håndbold. Inför mötet sammanfattar huvudtränare Rasmus Overby senaste matchen och beskriver känslorna inför att ställas mot danskt motstånd på söndag.

Det blev seger med 35–31 borta mot VästeråsIrsta i torsdags. Vad är du nöjd med från den insatsen?

– Framförallt är jag nöjd med att vi kom därifrån med två poäng. Vi är inne i en period med många matcher och alla poäng vi kan ta med oss ska vi se till att ta med oss. Så jag är nöjd med två poäng och även att det var bra fart i anfallsspelet. Sedan ska vi slipa lite på de tekniska felen och försvarsspelet.

Champions League-match mot Odense väntar på söndag. Vad har du kunnat utläsa från deras säsongsinledning?

– De har vunnit alla sina matcher i ligan med tio bollar och det är ett enormt starkt lag med många spännande profiler, i Danmark har de mosat allt motstånd. Det blir en stor uppgift för oss men vi har allt att vinna och i vår första match i Champions League såg vi att vi också är riktigt bra när vi träffar rätt. På söndag ska vi ut och jaga!

Är det extra inspirerande för dig som dansk att ställas mot ett lag från hemlandet?

– Det är alltid kul. Jag känner många spelare där och kollar mycket på dansk handboll. Jag får mycket av min egen inspiration från dansk handboll, så på det sättet blir det extra kul, det får jag säga.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..