Inför matchen mot GUIF

Elitseriematch i Mimershallen – det tillhör inte vanligheten. Men det är ändå inte första gången IK Sävehof spelar i Kungälv.

– Vi spelade en match i Europacupen här förra året, och då var det fin stämning på läktaren. Hallen är dessutom fin, så det känns gott att vara tillbaka här, säger tränaren Magnus Johansson.

 Han hoppas också att laget ska hitta tillbaka till det flyt man hade under en period men som man inte lyckades leva upp till mot Ricoh borta i senaste matchen.

– De tre matcherna innan Ricoh spelade vi verkligen bra, men det tog på krafterna och vi orkade inte riktigt ladda om. Samtidigt ska vi säga att Ricoh är ett lag med rutinerade och bra spelare, och sedan hade de ”Foppa”(Thomas Forsberg) i målet och vi vet sedan tidigare vad han går för…

Nu är det Guif som står för motståndet, och dubbelt upp får man väl säga eftersom lagen möts annandag jul också.

– Ett jättebra lag som också gått vidare i Europacupen. Det ska väl mycket till om inte Kristianstad vinner serien, men Guif är väl det lag som är hotet mot dem, säger Magnus Johansson. Det finns i alla fall förhoppningar om ett piggt Sävehof igen.

– Vi vill ha en bra struktur bakåt med starkt försvars- och målvaktsspel och sedan lugna anfall där vi inte chansar för mycket. Guif ställer om snabbt och kommer starkt i både första-, andra- och tredjefas. De har dessutom snabba avkast, så vi måste vara skärpta i spelet hela tiden, säger Magnus Johansson.

Text Mikael Hjerpe

141220_GUIF_470

Fler nyheter

Tillbaka på segerspåret tog sig IK Sävehof när det blev..

Onsdag 20/9 19.00 SÄVEHOF –HÖÖR (D) Sävehof har inlett serien..

Från tisdagens seriepremiär i söder vände IK Sävehof hem med..

Marcus Lennernäs gästade sitt fadderlag P8-U under torsdagskvällen. Han coachade..