Inför Match 1 med Cecilia Grubbström

IK Sävehofs damer inleder SM-slutspelet på torsdag när IVH Västerås kommer på besök till Partille för den första matchen i kvartsfinalserien som spelas i bäst av fem. Laget vann båda seriematcherna mot Västerås enkelt, med 32-15 hemma och 32-18 på bortaplan i den sista omgången av elitserien.

Cecilia Grubbström har svarat för en stark säsong i målet och är nöjd med att laget lyckats knipa förstaplatsen i tabellen.

– Vi vinner serien och får i och med det med oss de bästa förutsättningar in i slutspelet, då vi får en eventuell femte avgörande match på hemmaplan. Vi har varit väldigt stabila under hela säsongen, vilket vi ska vara nöjda med. Jag tycker att min säsong har varit klart godkänd hittils, men vet också att jag kan spela på en högre nivå, vilket jag förhoppningsvis kan plocka fram i slutspelet.

”Cissi” var väldigt tongivande i damlandslagets matcher mot Österrike i förra veckan och hade en stor del i att laget lyckades säkra en EM-plats.

– Bortamatchen var inge vidare. Vi underpresterade enormt samtidigt som Österrike gjorde en kanonmatch. Vi hade ett mycket bättre fokus i den andra matchen, och då får vi också dem dit vi vill vilket leder fram till att vi vinner den matchen enkelt. För egen del var jag förstås besviken över mitt spel i den första matchen, men desto mer nöjd efter hemmamatchen då det gick bra!

Sävehof och ”Cissi” slog ut just IVH Västerås i förra säsongen kvartsfinalspel och hon vet vad som krävs för att göra om den bedriften.

– Slutspel är alltid slutspel och det bästa laget vinner. Det krävs att vi går med en bra attityd för att kunna gå segrande ur striden. Västerås brukar ofta spela fysiskt och det gäller vi är beredda på att det kommer smälla mycket från början.

– Om vi ska kunna ta oss hela vägen till Malmö måste vi spela som ett lag och leverera på topp. Om man ska gå långt så gäller att alla plockar fram det där lilla extra. Men det är också viktigt att njuta av att spela slutspel då det är man tränar för under hela säsongen, tillägger hon.

Detta kommer att bli Cecilia Grubbströms sista slutspel i Sävehof-tröjan. I alla fall för den här gången. För till säsongen 2012/2013 flyttar hon till Viborg och blir lagkamrat med Isabelle Gulldén och Johanna Ahlm i det danska topplaget.

– Jag ser fram emot att spela i Viborg nästa säsong. Det har alltid varit en dröm att få spela handboll utomlands, och jag tror att det kommer utveckla mig mycket, både som målvakt och person. Det kommer så klart att bli känslosamt att lämna Sävehof då jag aldrig spelat någon annanstans. Men det känns som att det är dags att flytta utomlands nu. Men först finns det mycket kvar att göra i Sävehof, avslutar ”Cissi”.

Den första matchen i kvartsfinalserien spelas nu på torsdag den 29 Mars i Partillebohallen. Avkast sker klockan 20.45 och nu hoppas vi att tjejerna kan få en bra start på slutspelet!

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..