210227_malmo_hl_640

INFÖR MALMÖMATCHEN

MATCHENS PROFIL

Felix Möller
Född: 4 september 2002
Position i laget: Mittsexa
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i A-laget: 2019

Han är yngst i laget, men mycket talar för att han var inne i A-lagets omklädningsrum tidigare än alla sina lagkamrater – utom möjligen storebrorsan Simon. Pappa Peter tillhör ju skaran guldhjältar i klubben, och det är klart att det finns ett handbolls-dna även i den 18-årige Möllerpojken. Nu är han på väg mot sitt första slutspel.

Ni skuggar toppduon Malmö och Ystads IF, två poäng bakom fast med bättre målskillnad. Nu möter ni serieledande Malmö och kan kliva förbi dem. Hur är tankarna inför matchen?

– Vi är väldigt hungriga, skulle jag säga. Efter en derbyförlust känns det bra att vi får en ny match så tätt inpå. Nu har vi chans att passera Malmö, så klart att vi är taggade.

Det är bara tre matcher kvar av grundserien. Är ni på topp nu, rent formmässigt?

– Jag tycker absolut att vi är bra nu, men vi ska se till att vara ännu bättre när det blir slutspel. Vi har en växel kvar att lägga i.

Du var med i A-laget redan förra året, står noterad för 17 matcher, men det är väl den här säsongen som får anses som ditt genombrott på seniorsidan. Hur lätt eller svårt är det att acklimatisera sig på toppnivå?

– Det hjälpte mig mycket att jag fick vara med och känna på känslan av en ”riktig match” förra året. Där fick jag koll på hela uppbyggnaden med möte och videogenomgång inför match. Sedan handlar det också om att jag nu fått ta kliv in på planen, för det har också varit utvecklande.

Du är ju från en handbollsfamilj. Hur har handbollssnacket gått hemma vid köksbordet..? Är det du som valt rätt position och Simon som varit vilsen och hamnat i målet?

– Det är klart att vi pratar handboll, och pappa går igenom situationer som han varit i tidigare och som jag är i nu, men han hjälper även Simon på samma sätt. Sedan tycker jag bara att det är kul att brorsan är med på planen, det sporrar mig.

Din egen roll… hur viktig är du för Sävehof säsongen 20/21?

– Jag är väl viktig på mitt sätt, och kan ju spela både anfall och försvar. Men jag har även en roll att sprida glädje i gruppen.

Tack, och lycka till!

– Tack själv!

 

MATCHSNACK med Michael Apelgren

Det är tabelltrean som tar emot Handbollsligans ledarlag, och i alla avseenden en toppmatch. Det är också en match där Sävehof vill ha revansch – ännu mer för derbyförlusten mot Önnered tidigare i veckan än för förlusten mot Malmö i september (24-30).

– Jag ser det som en kamp mellan rutin och mindre rutin, där vi står för ungdomlig entusiasm och ställs mot Malmö med betydligt mer rutinerade spelare, säger Michael Apelgren.

För att avsluta tankarna om matchen mot Önnered, som ju satte stopp för en lång segersvit, så ser Sävehoftränaren den som värdefull i ett utbildningssyfte.

– Önnered var duktiga och vi orkade inte riktigt mentalt i den matchen. Det var tätt mellan matcherna och det är en lärdom vi får ta med oss. Eftersom vi är i en fas med många unga spelare ser jag det som en erfarenhet som bygger rutin, säger Michael Apelgren.

Nu är tankarna inställda på revansch. En vinst innebär att Sävehof passerar Malmö i tabellen.

– Det är kul att vi är med däruppe i tabelltoppen, det var kanske inte många som trodde det i början av serien. Vi vill fortsätta överraska, säger Sävehoftränaren.

Han tycker att motståndaren är ett värdigt topplag:

– Malmö gör många saker med tanke och ofta med långa tankar på ett sätt som flera andra lag inte gör. Det är kul med en tränare som tänkt till, säger han.

Det låter som fina förutsättningar för en hård kamp om poängen.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..