Inför IK Sävehof – HK Malmö

Sävehof fick en drömstart i slutspelet. Seger mot den av konkurrenterna som hade flest bonuspoäng med sig in i slutspelet. Och på bortaplan dessutom. Förstå att tränaren Rustan Lundbäck var nöjd efter segern (35–30) mot Ystads IF.

– Vi har vunnit mycket på slutet för att vi har lyckats behålla vår ödmjukhet. Det har var en viktig seger, och nu kommer en match som många kanske tycker att vi bara ska vinna. Lyckas vi ladda rätt är vi svårbesegrade, säger han inför kvällens match mot Malmö.

Den nya slutspelsformen sätter ny krydda på avslutningen av säsongen. Och det är inte tal om annat än att Sävehof gett sig själv ett riktigt bra utgångsläge. Extra skönt förstås att slå Ystad på bortaplan, där Sävehof fått stryk i seriespelet de senaste två säsongerna.

– Det känns bra över huvudtaget i laget. Vi är samkörda och gör det svårt för motståndaren att hitta på något som vi inte kan hantera. Det spelar ingen roll om det är konstiga försvarsspel eller punktmarkeringar – vi har motmedel mot det, fortsätter Rustan.

I grunden handlar det förstås om att Sävehof är ett bra handbollslag, men det finns yttre omständigheter som också gynnat laget inför det här slutspelet.

– Vi har haft tur med skador och vi fick hålla ihop laget och träna tillsammans under landslagsuppehållet, det är sånt vi har nytta av nu.

Emil Berggren har lyft sig ordentligt i spelet, och Jesper Nielsen är tillbaka med massor av energi i försvarsarbetet – ja, det mesta är uppåt i Sävehof.

Och Malmö… tja, det är förstås inget dåligt lag, men Sävehof i form ska kunna ta ännu en seger.

– Vi har spelare som varit med ett tag nu. De har gått på minor när de gått in med fel inställning fast de trott att de varit rätt laddade inför matcher. Nu vet vi hur viktigt det är att behålla ödmjukhet inför uppgiften och respekt inför motståndet, avslutar Rustan Lundbäck.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..