anders_eliasson_1920

INFÖR MALMÖ

Det är två matcher kvar av Handbollsligan men på något sätt känns det nästan som slutspelet börjar nu. Sävehof har tufft motstånd i form av Malmö och Alingsås kvar av programmet för grundserien.

– Det är två topplag och det blir bra värdemätare för oss. Vi kommer få besked om var vi står och vad vi har att arbeta med, säger coachen Anders Eliasson.

Sex segrar på de sju senaste matcherna är i någon form ett besked om att Sävehof är på gång, fast Anders Eliasson tycker också att det var väntat att utdelningen skulle komma och tänker då på att motståndet inte varit de allra vassaste lagen i ligan.

– Fast inget motstånd är dåligt och för varje gång vi vinner bygger vi på vårt självförtroende, säger han.

I onsdags blev det vinst mot Aranäs i en match som till stora delar var bra, men som också blev dramatisk i slutskedet.

– Vi gör många bra saker och förde den matchen, men brände ett antal lägen. Det vi lär oss av det är att vi måste ha ännu bättre fokus på uppgiften, vi måste vara skarpare i alla moment oavsett om det är anfall eller försvar. Vi ska inte göra en målvakt bra utan värdera våra lägen för att kunna göra mål, säger Anders Eliasson.

På frånvarolistan finns alltjämt flera spelare, men det anas också en ljusning på den fronten. Både Jonas Larholm och Joakim Larsson är i redo för comeback, men vilar mot Malmö.

– Kanske är de tillgängliga mot Alingsås i nästa vecka, meddelar Anders Eliasson.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..