201031_lugi_hl_640

INFÖR LUGIMATCHEN

MICHAEL INFÖR LUGIMATCHEN

Senast mot Aranäs visade Sävehof karaktär när femmålsunderläge i paus vändes i andra halvlek. Att det trots överläge och till synes kontroll ändå blev ett poängtapp (29-29) var mindre bra, men sådant som händer.

– Vi vet att det är en jämn serie och att det blir drama i varje match och visst händer det ibland saker som man inte vill ska hända. Men jag vill vara tydlig med att vi inte ska hänvisa till det så fort vi tappar poäng. Vi vill vara bättre än vad vi är just nu, säger Michael Apelgren.

Han säger att det bara finns en väg att välja, och att det är att arbeta hårdare. Samtidigt är han inte orolig över situationen.

– Det tar tid med förändring, det är vi medvetna om. Och vår grej just nu är att vi behöver jobba hårdare för att nå dit vi vill. Jag ser tendenser att vi är skarpare än vad vi var för tre, två och en månad sedan och vi ska fortsätta arbetet på samma sätt, säger han.

Nu är det Lugi som gäller, och Michael Apelgren ser en motståndare som i många avseenden liknar det egna laget:

– Lugi har potential och spelar i perioder fantastiskt bra, precis som vi. De är också tidigt i processen att forma ett nytt lag. Det här blir en intressant match, säger han.

 

MATCHENS PROFIL SIMON MÖLLER
Född: 2 juli 2000.
Position i laget: Målvakt.
Moderklubb: IK Sävehof.
A-lagsdebut: 2017.

Han har 31 i räddningsprocent så här långt in på säsongen. Han är en frisk fläkt i laget, sprider energi och drabbas inte av rampfeber. Nu är Simon Möller 20 år och inne på fjärde säsongen i A-laget. Så vi sätter strålkastarljuset på målvakten som är matchens profil och som aldrig duckar för en fråga.

Plus och minus om laget så här långt in på säsongen?

– Plus är att vi blir väldigt mycket bättre för varje match som spelas. Vi är inte samspelta ännu, och det av förklarliga skäl, men vi börjar hitta varandra i spelet. Det krävs tid för att få alla bitar på plats, man jag känner att vi är trygga i den här situationen. Slutprodukten kommer bli bra. Minus är att vi varit för ojämna, men det har ju också sin förklaring i att det tar tid innan vi hittar våra roller. När bitarna sitter, och det gör de ju ibland, då ser det mycket bra ut.

Hur tänker du inför matchen mot Lugi?

– Det blir en spännande match, för de är i en situation som ganska mycket liknar vår. Resultat, tabellen, ny tränare – det har vi gemensamt. Det kommer vara två lag som väldigt gärna vill gå ifrån planen med två poäng och därför ska det bli kul att tävla mot Lugi.

Vilket lag är du mest överraskad av så här långt in på serien?

– Oj, här känner jag att det blir ett tråkigt svar, för det ser väldigt mycket ut som jag på förhand trodde. Kanske är jag ändå mest överraskad över att Kristianstad gick rent i sju matcher innan de åkte på första förlusten. Det hade jag inte räknat med.

Din egen roll i laget – hur värdefull är blir för Sävehof säsongen 20/21?

– Mycket. Förhoppningsvis… jag vill ju vara den bästa versionen av mig själv och kunna hjälpa laget. Och när jag tänker på värdefull ser jag mig inte bara i rollen att rädda bollar. Jag vill vara värdefull vid sidan av planen och i omklädningsrummet också. Jag vill bidra till den goda stämningen i laget och att vi som lag ska nå de mål vi sätter upp.

Då säger vi tack – och lycka till!

– Tack själv.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..