210224_lugi_640

INFÖR LUGIMATCHEN

Matchens profil

Nina Dano
Född: 12 juni 2000
Position i laget: Högernio
Moderklubb: Torslanda HK
A-lagsdebut: 2018

Tjugo år gammal – och en av de som med erfarenhet kan till kollektivet. Det låter speciellt, och är väl det också, men sådan är verkligheten i Sävehof. Nina Dano är inne på sin tredje säsong i SHE. Här är hennes tankar som matchens profil.

Match mot Lugi väntar. Här är läget inför matchen?

– Jag tycker att det är bra. Vi har revansch att spela för, eftersom vi förlorade senast mot Lugi. Jag tycker att Lugi alltid gör bra matcher mot oss, och vi kan förvänta oss att det blir kamp nu också. Vi har lagt fokus på den här matchen, och känslan är bra i hela laget.

Det är tredje säsongen i Sävehof och SHE för dig. Kan du beskriva skillnaden nu jämfört med när du klev in till dina första matcher i Sävehof?

– När jag kom till Sävehof var allting nytt, och jag hade inte riktig koll på lag och spelare som vi mötte. Jag satt längre stunder och tittade på klipp från matcher för att läsa in mig på motstånd. Det var en helt annan nervositet då, än vad det är nu. Nu behöver jag inte lägga samma energi på det, jag vet vad som ska hända.

Om man tittar på utvecklingen i din egen målskörd så händer det hela tiden en del. 7 mål första säsongen, 35 i fjol och hittills har du gjort 41 den här säsongen. Är det så enkelt att det handlar om erfarenhet?

– Erfarenhet och speltid skulle jag säga. Det är mycket det som spelar roll. Sedan tycker jag ändå inte att jag gjort min bästa säsong, för jag hade förväntat mig mer av mig själv. Trodde att jag kommit längre för att kunna hålla en jämnare nivå match för match, men det går upp och ned hela tiden i framför allt anfallsspelet. Jag är mer stabil bakåt.

Du spelar i tröja 17. Har numret någon speciell betydelse för dig eller hur kommer det sig att valet föll på just 17?

– Tröjnumret betyder faktiskt inget särskilt för mig. Det nummer jag helst villa ha var upptaget när jag kom till Sävehof, Olivia Mellegård hade det (nummer 19). Jag visste att jag inte ville ha ett nummer över 20 och att jag inte ville spela med samma nummer som jag hade i Torslanda (2). 17 var ledigt, så jag tog det.

Din egen roll i laget – hur viktig är du för Sävehof säsongen 20/21?

– Jag är viktig för att jag är en av de spelare som nu varit längst i laget. Jag vet vilken filosofi och mentalitet som finns i Sävehof och kan med min erfarenhet bidra med det i laget. Sedan vill jag ta kliv och vara viktig på andra sätt också – jag vill bli matchvinnare. Kanske blir det min roll i slutspelet…

Tack, och lycka till mot Lugi!

– Tack själv!

TRÄNARSNACK med Rasmus Overby

Med returmötet med Lugi spelar Sävehof ikapp spelschemat, och det är revanschlust som lyser ur det gulsvarta laget. När lagen möttes för en månad sedan vann Lugi nämligen med 28-27. Men sedan dess har Sävehof och Lugi gått åt vitt skilda håll – Sävehof har vunnit fem matcher i följd medan Lugi förlorat sina fem matcher.

Sävehoftränaren Rasmus Overby påtalar skärpa och att hans lag inte ska ta ut något för givet även om Lugi haft tungt på sistone.

– De satte käppar i hjulet för oss senast, så klart att vi vill ha revansch. Den matchen blev stökig, så nu ska vi försöka hitta struktur och sedan måste vi ha koll på deras individualister, säger Rasmus Overby.

Många tekniska fel och ett Lugi som genom 7-mot-6-spel ställde till problem för Sävehofförsvaret präglade förra matchen. Nu förbereder sig Sävehof för att inte överraskas av taktiska drag, och för att driva upp tempot i matchen.

– Det ska bli kul att spela igen. Vi gillar utmaningar, säger Rasmus Overby.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..