INFÖR KVARTSFINALEN MOT ALINGSÅS

Köp matchbiljett >>>

MATCHENS PROFIL Gzim Salihi
Född: 13 september 1998
Position i laget: Högernia
Moderklubb: Nödinge SK
Debut i A-laget: 2015

Matcherna mot Alingsås HK brukar alltid vara heta och fyllda av känslor. Om vi får tro Gzim Salihi blir det likadant på lördag när IK Sävehof tar emot AHK i den första av två kvartsfinalmöten i ATG Svenska Cupen.

Hur känner du för matcherna i ATG Svenska Cupen nu när det börjar dra ihop sig och vi har nått fram till kvartsfinalstadiet?

– Det blir spännande matcher. Lite som i ett slutspel kanske, att man får ta fram sina ess och syna de andra lagen, det är i alla fall tanken. Det ska bli väldigt skoj med ett derby och det kommer att smälla på!

Alingsås är såklart ett lag ni känner till väl, är det här bland de roligaste matcherna att spela?

– Ja, det är det. Det är mycket känslor och som jag sade innan så kommer det att smälla på väldigt mycket. Det är två hatlag och vi gillar ju inte varandra. På lördag kommer det att vara mycket kämpa, slita och kriga.

Säsongen har kommit en bit på vägen, hur känner du att det har gått för egen del hittills?

– Det har väl gått ganska bra. Ja, helt okej skulle jag säga.

Finns det mer att kräma ut?

– Ja, det finns mer att kräma ut, det tror jag. Jag börjar komma in i det mer och mer med kropp och allt sådant så det känns bättre för varje match som går.

Sista frågan, hur går det med mustaschkampen i laget?

– Den är väldigt dålig skulle jag nog säga. Vissa har bättre mustaschväxt än andra, men vi kämpar på med dem!

 MICHAEL APELGREN

Trots en lite trög start i onsdagens match mot Lugi HF tog IK Sävehof två poäng när Handbollsligan var igång igen efter uppehåll med anledning av landslagsspel. Till helgen vänds fokuset mot ATG Svenska Cupen för det första kvartsfinalmötet mot Alingsås HK och huvudtränare Michael Apelgren förväntar sig ännu en tuff match mot rivalerna.

Vilka svar tycker du att du fick i första matchen efter landslagsuppehållet?

– Att det var just första matchen efter uppehållet. Vi gjorde inte mål förrän efter åtta minuter, så det är gott att vi är igång nu och det bästa svaret tycker jag var att även fast vi började darrigt så var vi ändå lugna, metodiska och lösningsorienterade istället för att ”kaosa” upp det.

Finns det några individuella spelare du känner att du vill lyfta fram från den senaste tiden?

– Jag tycker att Simon Möller gjorde det bra nu senast. Det är matcherna som jag går mest på och det är trots allt de som är det viktigaste även om det är kul om de gör det bra på träning. Jag tycker också att (Sebastian) Spante gjorde en väldigt bra insats mot Lugi.

För några veckor sedan spelade ni en jämn match mot Alingsås där det blev förlust på slutet. Vilka lärdomar tar du med dig därifrån?

– Det är egentligen små detaljer. Mötena med Alingsås är tuffa och de är svåra i avgörande lägen, där är de väldigt skarpa. Vi har haft svårt för dem och behöver steppa upp om vi ska kunna slå dem. Det vill till något extra om vi ska kunna vinna.

Det är lördagsmatch i Partille Arena, hur mycket tror du att publiken kan hjälpa till?

– Det är klart att det vore väldigt bra. Jag tror att det kommer komma mycket folk ifrån Alingsås, så om det inte ska vara en Alingsås-hemmaplan är det viktigt att det kommer folk som gillar Sävehof. I de här matcherna är det så små marginaler och det kan vara den entusiasmen som Alingsås-spelarna känner i ryggen när de möter oss. Den skulle vi behöva känna från de som stöttar oss, det kan vara det som är skillnaden.