210328_onnered_kv3_640-1

INFÖR KVARTSFINAL 3 MOT ÖNNERED

MATCHENS PROFIL THEA BLOMST

Född: 27 augusti 2002

Position i laget: Mittsex

Moderklubb: IK Sävehof

Debut: 2019

Hon debuterade i A-laget redan förra säsongen, men det är nu som Thea Blomst själv tycker att hon slagit ut som elitspelare. Hon spelade alla 22 matcher i SHE (39 mål) och fortsätter med att sätta prägel på kvartsfinalerna (2 mål) mot Önnered. Möt matchens profil inför kvartsfinal 3.

Två raka vinster i kvartsfinalen och möjlighet att knyta ihop säcken den här gången. Vad talar för att det blir semifinal efter tre raka segrar mot Önnered?

– Jag tycker att vi har spelat väldigt bra och följt den plan vi haft. Vi har fått bra press på dem i och med våra vinster och det är bara att fortsätta det spelet.

Vad anser du har varit skillnaden på de två matcher som spelats?

– Det var mer jämnt i den första än den andra matchen, då vi fick en bättre träff och kunde utnyttja situationerna bättre. Men det är ändå småsaker som gör att det skiljer sig matcherna emellan.

Ni har såklart vant er vid att spela utan publik, men hur mycket påverkar det känslan av tävlingsmatcher nu i ett slutspel?

– Det är klart att vi saknar publiken, men det är inte mycket att göra något åt. Och jag tycker ändå att känslan av slutspel finns, för det är stor skillnad nu jämfört med tidigare under säsongen. Det är mycket som står på spel, tuffa matcher och känslan är att det är kul att spela.

Sävehof är förstås favorit i den här kvartsfinalen, både sett till spelade matcher och till prestationen i grundserien. Hur påverkar favoritskapet er i laget?

– Det påverkar oss inte alls. Vi går in med inställningen att varje match är lika viktig. Vi tar match för match, och har bestämt oss för att hålla fokus hela matcherna.

Slutligen… hur viktig är du för Sävehof den här säsongen?

Det har varit en rolig säsong så här långt. Det känns att jag tagit plats i A-laget och mer och mer hittat min roll. Jag känner en trygghet på planen och har utvecklats mycket under säsongen. Jag kan spela ut och vara mig själv. Det känns bra.

Tack, då återstår bara att önska lycka till i den tredje kvartsfinalen!

– Tack själv!

TRÄNARSNACK MED RASMUS OVERBY

Sävehof har ett fint utgångsläge i kvartsfinalen, 2-0 i matcher och framför allt en övertygande seger i senaste mötet med Önnered. Tränaren Rasmus Overby njuter av situationen men påpekar också att det är farligt att tappa fokus i det här läget.

– Vi hade ett väldigt fint beteende på planen i senaste matchen och kunde straffa Önnered i många situationer. Men det blir absolut ingen enkel match den här gången. Vi inser att det blir tufft motstånd för att vinna kvartsfinalen. Önnered har alltid fullt med idéer och tankar i sitt spel, säger han.

Att döma av både matcher och prestationer på träningar har Sävehofs spelare hittat en bra form lagom till slutspelet. Rasmus Overby gläds framför allt åt att målskyttet är fördelat på många händer. Nio spelare gjorde mål i senaste matchen, och att det var flera som höll samma höga nivå medför att motståndaren får svårare att rikta kraft för att stoppa Sävehof.

– Det är kul att spela slutspel, och det känns förstås ännu bättre när vi lyckas vara effektiva. Det var vi senast, och det kommer vi förstås arbeta för att vara den här gången också, säger Rasmus Overby.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..