210328_guif_kv3_640-1

INFÖR KVARTSFINAL 3 MOT GUIF

MATCHENS PROFIL SEBASTIAN SPANTE

Född: 26 juli 2000

Position i laget: Vänstersex

Moderklubb: Stenungsunds HK

Debut: 2018

Han står noterad för 28 matcher (27 mål) i Handbollsligan under säsongen och väntar på att få speltid i slutspelet. Sebastian Spante bidrar till laginsatsen även från bänken, och samlar samtidigt på sig nyttig erfarenhet inför framtiden. Möt matchens profil inför kvartsfinal 3.

Två raka vinster i kvartsfinalen och möjlighet att knyta ihop säcken den här gången. Vad talar för att det blir semifinal efter tre raka segrar mot Guif?

– Det är svårt att säga, men vi vet vad som krävs för att vinna. Guif kommer taggade till den här matchen, men förhoppningsvis reder vi ändå ut det.

Vad anser du har varit skillnaden på de två matcher som spelats?

– I första matchen gick allt rätt, men alla matcher är inte sådana. Senast hade deras målvakt bra kläm på oss, vi hade svårare i anfallsspelet, fler tekniska fel och få kontringsmål. Fast huvudsaken är att vi hittar en väg att vinna.

Ni har såklart vant er vid att spela utan publik, men hur mycket påverkar det känslan av tävlingsmatcher nu i ett slutspel?

– Det är såklart supertråkigt att inte publiken finns på läktarna, för det är en av de bättre grejerna med slutspel. Då brukar publiken vara mer högljudd och bidra till stämning i arenan. Men jag tycker ändå att det finns en känsla i laget, och det sprids energi från bänlken.

Sävehof är förstås favorit i den här kvartsfinalen, både sett till spelade matcher och till prestationen i grundserien. Hur påverkar favoritskapet er i laget?

– Det påverkar oss absolut ingenting. Det går inte att tänka på sånt som spelare. Vi har våra videogenomgångar och försöker hitta saker att fokusera på i spelet. Kommer man dåligt förberedd till match spelar det ingen roll hur stor favorit man är. Då hamnar man på efterkälken.

Slutligen… hur viktig är du för Sävehof den här säsongen?

– Haha… hur viktig är jag? Jag bidrar väl till gruppen, ser till att skapa kvalitet på träning tillsammans med alla andra och försöker hjälpa laget så gott jag kan vid match, oavsett om det är på planen eller från bänken.

Tack, då återstår bara att önska lycka till i den tredje kvartsfinalen!

– Tack själv!

TRÄNARSNACK MED MICHAEL APELGREN

Nu är det bara en vinst som skiljer Sävehof från semifinalspel, och även om det ges tre möjligheter till att hitta den där segern, så manar tränaren Michael Apelgren till lugn och att inte skena iväg i tankarna.

– Vi måste prestera på vårt yttersta för att vinna. Senaste matchen visade precis hur svårt det är att vinna i ett slutspel, säger han.

Att det skulle bli dramatiskt och krävas förlängning är egentligen inte anmärkningsvärt. Lagen i Handbollsligan håller jämn kvalitet.

– Roganovic (Zoran, Guifs tränare) är taktiskt klok och tänker smart. Vi måste förbereda oss på det. Fast det är precis så här matcher ska vara i ett slutspel, det ska vara en utmaning där lagen svarar upp på varandras drag, säger Michael Apelgren.

Guif spelade mer med punktmarkering och försök att hålla nere tempot under mötet i Eskilstuna än i första kvartsfinalen, och nu är det ju sista chansen att störa Sävehof i slutspelet.

– Jag tycker att vi slutförde matchen väldigt bra. Det var många spelare som visade att de var beredda att offra sig för laget, och det är också något som ett slutspel handlar om. Vi måste fortsätta ställa upp för varandra för att nå framgång, säger Michael Apelgren.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..