Inför kvartsfinal 3 med Karin Isakson

IK Sävehofs damer spelar på tisdag den tredje matchen i kvartsfinalserien mot VästeråsIrsta HF. Laget kommer till spel med bra självförtroende efter att ha tagit två relativt enkla vinster och leder nu matchserien med 2-0. Vid seger i hemmamatchen säkrar tjejerna sin plats i semifinalspelet.

Karin Isakson svarade för en riktigt bra insats i försvaret i den förra matchen och fick efter slutsignalen mycket beröm av Magnus ”Bagarn” Johansson.

– Jag tycker att vi gjorde en väldigt stabil insats i söndags. En betydligt bättre match av oss än den första, säger hon.

Sävehof har startat slutspelet på ett riktigt fint sätt och tagit två säkra segrar mot sin Västmanländska motståndare.

– Det finns givetvis många delar i spelet som ska stämma i ett slutspel, men en nyckelfunktion i vårat spel är farten i uppspelen.

Tjejerna har haft ett uppehåll på nio dagar och Karin berättar att laget tränat en del styrka under den matchfria perioden.

– Vi har kört lite extra fys nu, vi brukar försöka göra det när det blir ett mellanrum mellan matcherna.

Vid händelse av seger i tisdagens kamp är Sävehof klara för semifinal och Karin vet vad som krävs för att kunna slå in spiken i kistan.

– Det krävs att vi flyger iväg i uppspelen och trycker in bollarna i mål.

Den 12 maj spelas SM-finalen i Malmö och för att komma dit krävs det hårt jobb av både laget och Karin.

– Jag tror att det kommer att bli ett oerhört tight slutspel och mycket måste stämma om vi ska oss till Malmö. Framförallt ska krigarhjärtat fram, och det toppat med smartness och att vi är ett gäng duktiga handbollsspelare är en bra grund. Jag tror stenhårt på oss, avslutar hon.

Den tredje kvartsfinalen spelas alltså imorgon i Partillebohallen. Avkast sker klockan 17.45 och nu hoppas vi att laget kan säkra sin plats i semifinalspelet!

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..