180405_kvart3_boden_640

INFÖR KVARTSFINAL 3

Kvartsfinal 3
Sävehof vs Boden
Torsdag 5 april 19:00 i Partille Arena

Köp biljetter >>>

Utgångsläget är det bästa möjliga – en seger till och Sävehof är klart för kvartsfinal. Tränaren Henrik Signell är förstås belåten med insatserna mot Boden, men tar inte ut någonting i förskott.

– Om vi tror att det är klart och slappnar av i några situationer kan vi räkna med att Boden tar chansen. Vi vann med tre mål i förra matchen och det kan man göra på två minuter, så det handlar framför allt om hur vi ser på läget och går in i matchen. Största faran är att tro att det redan är klart, säger han.

Henrik Signell lyfter samtidigt fram egen erfarenhet av att hamna i 0-2-läge i kvartsfinalspelet:

– Vi låg ju under med 2-0 mot Skövde för något år sedan men redde ut situationen och gick vidare. Vi hade aldrig tanken på att ge upp då, och kan förutsätta att Boden inte har det i den här kvartsfinalen.

Resultaten från de två spelade matcherna skiljer sig åt en hel del, men för Henrik Signell är det inte konstigt att 28-18 ena dagen kan bli tuffare 26-23 en annan dag.

– Vi hade räknat med att det skulle se ut så här. Lagen tar ut varandra när man möts flera gånger, och det blir mycket kamp. Boden var revanschsuget, hade hemmaplan och publikstöd. Men jag tycker vi klarade det bra. Vi var i förarsätet hela matchen även om det inte blev samma siffror, säger han och avslutar:

– Det finns alltid saker att förbättra, men det händer inte några stora saker mellan matcherna i det här läget. I slutspel är det kamp och det är vinsterna som räknas.

Fler nyheter

14.00 SÄVEHOF – BUCURESTI (D) Damerna spelar Champions League och..

Med stor marginal säkrade IK Sävehof två poäng borta mot..

En vass avslutning på den första halvleken mot Skövde HF..

Lasse började som ungdomsspelare redan 1961 och har varit Sävehof..