160322_AnneTolstrup_Vasteras

INFÖR KVÄLLENS MATCH MOT VÄSTERÅSIRSTA HF

Sävehof damer möter VästeråsIrsta HF

Sävehof har säkrat minst en 2: a plats i serien och en vinst ikväll innebär kamp om seriesegern mot Skuru IK då lagen möts i sista matchen i serien måndagen den 21 mars.

VästeråsIrsta ligger just nu på 8:e plats i serien med 2 omgångar kvar och kämpar alltså om en slutspelsplats.

PLATS: Partille Arena

TID: Onsdag 16/3 19.00 

Kom och stötta våra damer!

Rasmus Overby

På onsdagskvällen spelas sista hemmamatchen inför slutspelet när IK Sävehof tar emot VästeråsIrsta HF i Partille Arena. Som alltid har Rasmus Overbys lag en ambition om att plocka två poäng, inte minst nu när de slutgiltiga tabellplaceringarna är på väg att fastställas.

Anfallsmässigt går det vanligtvis bra med mycket mål gjorda. Vad skulle du säga fattades ur den aspekten i senaste matchen när ni mötte Höör?

– Vi fick inte helt bollsläppen som vi ville och hittade inte riktigt tajmingen. Det saknades lite i relationerna till varandra och vi skulle hittat två-två-samarbetena bättre än vad vi gjorde. Från början blev det en konstig match, vilket skapade en liten osäkerhet som sedan höll i sig genom hela matchen. På det sättet var det en lärorik match och vi har tränat på anfallsspelet nu.

Vad är det som gäller när ni ställs mot VästeråsIrsta på onsdag?

– För det första så handlar det om att ta två poäng. Vi brukar vara ganska bra på hemmaplan och det vill vi visa igen med ett bra försvar och bra målvaktsspel, så att vi kan få igång kontringarna igen, för på den punkten har det varit lite sämre än vanligt. Vi ska se om vi kan få till den tajming i anfallsspelet som vi har försökt hitta på träningen.

Slutet på grundserien är nära. Hur tänker du på tabellsituationen i nuläget?

– Det får jag vänta med att svara på tills efter Västerås-matchen. Just nu ser jag det som att allt är öppet och om vi vinner mot Skuru så är det inte många mål som skiljer och i handboll kan det gå väldigt snabbt. Allt är fortfarande öppet och just nu ska vi bara försöka vinna matchen mot Västerås.

Anne Tolstrup

Född: 7 mars 1995

Position i laget: Högersexa

Moderklubb: Sabro IF

Debut i Sävehof: 2021

I mitten av december kom Anne Tolstrup in på lån från Köpenhamn. Redan i sin första match som IK Sävehof-spelare noterades hon för tvåsiffrigt antal mål och sedan dess har vi lärt känna en intelligent högersexa som gärna blandar renodlade kant-aktioner med att i vissa ögonblick även själv ta på sig rollen som spelfördelare. Inför onsdagens match i Partille Arena mot VästeråsIrsta berättar Anne här om hur hon upplevt de första månaderna i Gulsvart.

Hur skulle du sammanfatta din första tid i Sävehof?

– Det känns som att jag har varit här mycket längre än vad jag egentligen har. Vi har varit igenom så mycket med många olika matcher och mycket resor, så det går verkligen snabbt när man tänker på hur mycket det har varit under den här korta tiden. För mig har det varit en jättebra upplevelse fylld med nya intryck, nytt språk och mycket matcher.

I Köpenhamn hade du några svenska lagkamrater i ett danskt lag, medan du här har några danska lagkamrater i ett svenskt lag. Har det underlättat inledningsvis?

– Ja, helt säkert. Jag har hängt med svenskarna i Köpenhamn, så det har hjälpt mig mycket att förstå vad som sker här och att jag till exempel har en förståelse för vilket smör som är bäst i affären och vad jag ska köpa. Den typen av småsaker. Men det är också kul att få uppleva det från den andra sidan, för tidigare har jag varit på hemmaplan, så nu är det kul att få uppleva det från deras sida. Sedan jag kom hit har jag snackat med flera av tjejerna i Köpenhamn om det och de tycker också att det är roligt att jag får uppleva det från den här sidan nu.

Innan du kom hit hade du en period där du tog dig tillbaka från en korsbandsskada. Kan du berätta lite om det?

– Jag blev skadad den 2 januari och opererades en månad senare, så det var rehab träning under hela 2021. Jag var tillbaka och spelade tre matcher i den danska ligan i november och tränade i december, sedan dök den här möjligheten upp.

Hur tänkte du när Sävehof hörde av sig?

– Först tänkte jag ”Nej, nej det ska jag inte ta”. För mitt mål var hela tiden att komma tillbaka i Köpenhamn, så det var svårt för mig att ställa om till att inte vara kvar där och att inte göra min comeback där. Det hade varit min målsättning under lång tid. Det som fick mig att tänka lite mer på det var att vi var tre kantspelare i Köpenhamn, så min möjlighet att få mycket speltid var inte lika bra som den var här. Jag fick tänka på mig själv och på hur jag bäst kunde komma tillbaka och då tyckte jag att det här var en möjlighet som jag skulle ta.

När du kom hit så gick det bra för dig direkt. Första matchen var mot Skuru i ATG Svenska Cupen och även om det inte blev som önskat för laget, så stod din prestation ut.

– Det är lättare att komma in som ny spelare när ingen vet vad de ska förvänta sig av dig. Så jag kunde göra det jag ville, vilket jag tror var en fördel i de första matcherna.

Hur mycket kände du till motståndarna i SHE innan du kom hit?

– Alltså jag kände till lite om toppen i den svenska ligan, men egentligen inte så mycket. Det är mest lagen där jag känner någon dansk eller om jag lärt känna någon svensk i Köpenhamn, då har jag följt med var de spelar nu, för jag gillar att kolla på matcherna och är intresserad av det. Sedan är det lite speciellt när vi har teori som inför Västerås-matchen och jag inte vet vilka de är, för jag har inte sett dem spela och då blir det en utmaning för mig.

Att du är en spelare som gör mycket mål lärde vi oss tidigt, men något annat som stuckit ut är din spelskicklighet där du till exempel gärna spelar in till linjen. Berätta lite om det!

– Det kommer väl med erfarenheten. Jag tycker verkligen att det är roligt att spela på det sättet och i dag på träningen fick jag också lov att spela lite som högernia. Det är roligt, för man får en mycket bättre spelförståelse jämfört med om man bara står på kanten hela tiden. Att inte ha spelat under det senaste året har faktiskt också gett mig väldigt mycket när det kommer till förståelsen för spelet när jag har tittat på matcherna.

Hur ser du på den närmaste tiden med matcher mot VästeråsIrsta och Skuru innan slutspelet börjar?

– Det är en rolig tid nu när vi går mot slutspelet. Det har varit vår målsättning hela säsongen och även under den tiden som jag har varit här, så jag gläder mig verkligen och ser fram emot det!

 

 

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..