Inför kvällens match med Victor Fridén

IK Sävehofs herrar lyckades till sist vinna en mycket jämn kvartsfinalserie mot IFK Skövde med 3-2 i matcher efter att laget gått på knock i den femte och direkt avgörande matchen. Ikväll tar nästa utmaning sin början för Partille-laget när de reser till Skåne för semifinalseriens första match mot Ystads IF.

Victor Fridén svarade för sex mål i den avgörande kvarten och hade stor del i att Sävehof kunde ta sig vidare till en semifinal.

– Det avgjordes till sist på att vi var ett bättre lag och starkare än Skövde. I den femte matchen fick vi till målvakts- och försvarsspelet och fick till bra kontringar. Sen hade vi den bästa publiken och klacken, säger han.

Victor var riktigt bra offensivt i söndags och är riktigt nöjd med att laget lyckades avancera.

– Det var egentligen första matchen i kvartsfinalserien som jag fick känna på bollen ordentligt eftersom Skövde spelat väldigt lågt på våra ettor. Det kändes kul att det lossnade i just den här matchen när man har publiken i ryggen! Givetvis är jag jättenöjd med min egen insats, men det enda jag brydde mig om efter slutsignalen var att laget hade vunnit.

Idag börjar semifinalserien mot Ystads IF för Sävehof och Victor ser fram emot att spela.

– Den första matchen är alltid viktig i en semifinalserie, men jag ser inga speciella måsten för just idag. Jag är sjukt laddad och går 120 procent för vinst, men räknar också med att det blir en tight serie och allt kan hända. Vi kommer ner till Ystad med ca 100 supporters och då är det bara vinst som gäller!

– För att vi ska vinna idag krävs det att vi kommer upp i samma nivå som vi hade i den senaste matchen mot Skövde. Vi måste hålla oss till vår spelidé och följa den fullt ut. Det tillsammans med ett bra målvakts- och försvarsspel gör att vi blir svåra att slå.

Lördag den 12 Maj spelas 2012-års SM-finaler i Malmö och Victor vet vad som krävs för att ta sig dit.

– Vi har rutinen och vet vad ett slutspel handlar om. Vi älskar detta, men alla spelare och ledare måste prestera grymt i 3-5 matcher mot Ystad. Lyckas vi med det så ses vi i Malmö Arena i maj, avslutar han.

Den första matchen i semifinalserien spelas alltså ikväll i Österporthallen. Avkast sker klockan 19.00 och nu hoppas vi att laget kan få med sig en seger hem i bagaget till Partille!

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

VÄLKOMMEN ELIN! Elin Lindblom ny målvakt från VästeråsIrsta spelade på..

Tre raka matcher mot HK Malmö har slutat med tydlig..

SM-KVARTSFINAL 3 TORSDAG 11 APRIL 19.00 IK Sävehof – HK..

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern..