Inför kvällens match med Fredrik Larsson

IK Sävehofs herrar spelar ikväll sin första slutspelsmatch för säsongen 2011/2012 när man tar emot IFK Skövde på hemmaplan i kvartsfinalspelets inledande kamp. Sävehof mötte Skövde tre gånger under grundserien, och det slutade med en vinst, en oavgjord och en förlust. Så det är upplagt för en spännande och oviss tillställning.

Fredrik Larsson har svarat för en bra säsong och har stor del i lagets framgångar i både seriespelet, där man slutade trea och i Champions League-spelet där killarna lyckades kämpa sig till en åttondelsfinal.

– Självklart vill man alltid vinna serien, men då vi har haft många matcher i Champions League samt att vi haft en del skador har lett fram till att vi inte kommit upp tillräckligt bra i perioder, för att kunna ta första platsen. Men vi svarade för en stark avslutning och det känns riktigt bra. För egen del är jag nöjd. Jag har haft perioder då jag känt mig i riktigt bra form men den har dalat lite under de senaste veckorna, då jag känt mig sliten, säger han.

Sävehof svarade för flera riktigt bra insatser i Champions League och Fredrik och laget har fått med sig flera viktiga och bra erfarenheter från Europa-spelet.

– Det viktigaste vi har lärt oss är att man måste vara väldigt disiplinerade som lag och inte bjuda på något för att kunna slå ut lag i Champions League. Annars blir man straffad väldigt snabbt. Om vi som lag lyckas få disiplinen och målvaktsspelet att stämma är vi väldigt svårslagna.

Fredrik är född och uppvuxen i Skövde och har spelat flera säsonger i den kommande kvartsfinalmotståndaren IFK.

– Jag har spelat så många matcher mot dem nu, både i Hammarby och här i Sävehof. Så det känns inget extra att spela mot Skövde alls faktiskt. Förutom att det är kul.

Sävehof har spelat tre matcher mot Skövde i årets seriespel och Fredrik vet vad som krävs för att kunna avancera till en semifinal.

– Vi måste få till vårat försvars och målvaktsspel och se till att Skövde inte får några enkla kontringsmål.

– Det är många faktorer som måste stämma om vi ska kunna ta oss hela vägen till Malmö. Först börjar vi med att försöka vinna mot Skövde ikväll, avslutar han.

Den första matchen i kvartsfinalserien spelas alltså ikväll i Partillebohallen. Avkast sker klockan 19.00 och nu hoppas vi att laget kan få en bra start på slutspelet.

Text: David Flatbacke-Karlsson

Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..