170418_kvart_2_rik_640

INFÖR KVÄLLEN DERBY

Kvartsfinal 2
Sävehof vs Redbergslid
Ikväll 19:00 i Partille Arena

Köp biljett >>> …för nu är det mycket bokat!

Det var tufft senast i Lisebergshallen, och ingen förväntar sig annat än att det kommer bli en nya hård fight i kvartsfinalserien när lagen möts i Partille Arena.

– Det känns som att det är läge för revansch, säger Sävehofs tränare Robert Wedberg.

Redbergslid vann första matchen i bäst av fem, och den matchen var precis som jämn som resultatet 29-28 antyder. Wedberg beskriver det som några sekvenser under matchens sista tio minuter avgjorde till RIK:s fördel.

– Det är massor med små detaljer som behöver bli bättre från vår sida, men framför allt måste vi få ordning på kontringsspelet. Senast fick vi bara utdelning en gång, medan RIK gjorde fyra-fem mål på kontringar. I så här täta matcher är det viktigt att få några enkla mål, säger Robert Wedberg.

Sävehoftränaren beskriver matchen som 60 minuter kamp och att man fick slita hårt för varje mål. Å andra sidan kan man också säga att det uppställda spelet fungerade bra, när utdelningen blev så pass bra som den blev.

– RIK är disciplinerade och det gäller för oss att båda ha tålamod och vara kreativa i spelet. Samtidigt är det väl precis så här täta matcher som publiken måste älska. Det är kamp i varenda situation. Handboll när slutspelet är som bäst, säger Wedberg.

Förutom första kvartsfinalen har Sävehof och RIK mötts tre gånger i Handbollsligan under säsongen. RIK vann två av dem (32-26 och 28-27), medan Sävehof vunnit en gång (24-22). Så historien talar också för en jämn match.

I Sävehofs trupp saknades Atli Ingolfsson senast, men han är åter frisk och kommer att spela i kvartsfinal nummer två.

Fler nyheter

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..