180911_anders_eliasson_640

INFÖR KVÄLLEN DERBY

Sävehof vs Alingsås
Ikväll 19:00 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Det är två veckor kvar av grundserien och tio poäng kvar att spela om. Och även om alla segrar belönas med lika många poäng, är känslan att varje match nu blir viktigare och viktigare. Det är nu lagen positionerar sig inför slutspelet.
– Vi har gjort vad vi ska för att kunna ta vårt spel en nivå till, vi förbereder oss för varje match och ser den för vad den är, säger Sävehofs manager Anders Eliasson.

På många sätt vore en seger mot Alingsås värdefull, både när man ser till tabelläget och till situationen att Sävehof förlorat i ligan de senaste två matcherna.
– Mot RIK spelade vi en jämn och bra match men förlorade fast tog ändå med oss det vi gjorde bra där. Mot Kristianstad gjorde vi också en i många stycken bra insats men ändå inte tillräckligt för att ta poäng. Vi har analyserat den matchen också, och nu hoppas vi att vi kommer en nivå till, säger Anders Eliasson.

Sex poäng skiljer upp till andraplatsen och Skövde just nu, men eftersom det är matchintensivt i slutskedet på serien avståndet krympa snabbt om Sävehof får med sig poängen. Seger i dag och seger på torsdag mot just Skövde (i Partille Arena) och Sävehof är med i fighten på allvar.
– Vi får en försmak av slutspelet nu när matcherna kommer så tätt. Jag tror att alla lag förbereder sig lite extra för att kunna nå en så bra plats som möjligt i serien, fortsätter Eliasson.

Det var samling och matchgenomgång under söndagen, och nu är Sävehof laddat.
– Det är så jämnt i serien bakom Kristianstad att alla andra lag kan slå varandra. Det gäller att få träff för dagen, och vi har förberett oss till hundra procent, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..