201226_kristianstad_hl_640

INFÖR KRISTIANSTAD

MICHAEL APELGREN

Vi hör ständigt snacket om hur snabbt det svänger i handboll. Ett tecken på att det inte är tomt snack är Sävehofs matcher mot Varberg. Från oavgjort ena dagen till 14 måls seger två dagar senare. Tränaren Michael Apelgren hade skäl att vara nöjd med sista mötet inför den korta julvilan.
– Vi korrigerade ett par grejer och gjorde allting bra i Partille Arena. Vi är ett ungt lag och för oss handlar det om att lära sig hela tiden. Vi kommer göra misstag på vägen, men det viktiga är att vi kan rätta till det och utveckla oss. Det är kul att se när det fungerar, säger Michael Apelgren.

Den här gången är det IFK Kristianstad som står för motståndet. Kristianstad som ligger tre placeringar bakom Sävehof i tabellen, men eftersom ligan är jämn kan det… svänga snabbt. Hos Kristianstad har nyligen Ljubomir Vranjes lämnat tränarrollen. Från Sävehofs sida tror man inte att tränarbytet, där Ulf Larsson övertar huvudansvaret, kommer betyda drastiska förändringar i grundspelet.
– Vi är ganska klara på hur vi förväntar oss att de ska spela, men den här matchen kommer i ett läge som gör det extra tufft för oss. Vi möter ett toppmotiverat Kristianstad, fortsätter Michael Apelgren.

Att Kristianstad har bästa truppen i Handbollsligan är experterna eniga om, även om laget ligger på sjunde plats så här långt in i seriespelet. Men det finns såklart möjligheter för Sävehof att göra som många lag gjort tidigare under säsongen – överraska Kristianstad.
– Vi möter ett lag som är Sveriges bästa när de får allt att fungera. Men vi har också möjligheter, när vi är på topp kan vi slå vilket lag som helst. Och det är kul att möta bra lag. Vi måste komma bra förberedda och ta dem på smartness, säger Michael Apelgren.

MATCHENS PROFIL – BERTRAM OBLING

Född: 26 september 1995.
Position i laget: Målvakt.
Moderklubb: Skanderborg Håndbold.
A-lagsdebut: 2020.

Han har varit ombytt varenda gång det varit match i Handbollsligan, har fått 441 skott emot sig och räddat var tredje av dem. Sävehofs danske målvakt Bertram Obling har snabbt anpassat sig till den nya omgivningen. Nu kan det krävas en toppinsats av honom, för mycket tuffare än att möta Kristianstad blir det inte…

Du är uppvuxen i Danmark, har spelat i Norge och är nu i Sverige. Vad är din upplevelse om skillnaderna i hur det spelas handboll de olika länderna?
– I Norge är spelet mer fysiskt, i Sverige är det mer teknisk handboll och i Danmark handlar det om en kombination av fysik och teknik. Jag gillar att spelet i Sverige, att det är mer tanke bakom än full fart framåt och stenhårt i krysset hela tiden.

Vi är ju mitt inne i julhelgen… vad betyder julen för dig och hur firar du?
– Det här är det värsta… julen betyder väldigt mycket. Det skulle vara fritt från matcher mellan 23 december och 1 januari, och sedan har vi alla andra dagar på året att spela på. Det är vad jag tycker. Nu har jag ändå varit i Danmark på en blixtvisit. Jag, Henrik (Tilsted) och Rune (Schröder) åkte efter matchen mot Varberg och körde tillbaka tidigt på juldagen. Det blev en kort jul.

Match mot Kristianstad står på programmet. Vad vet du om det laget?
– Jag vet ju att de just sparkat Ljubomir Vranjes som tränare, och det blir intressant att se vad de har att komma med, om de gör om sin gameplan eller håller fast vid den gamla. Samtidigt ska man komma ihåg att det är kort om tid för dem att ändra till matchen mot oss. Jag gissar att de inte hunnit med många träningar efter att Vranjes lämnade laget.

Hur tänker du om Sävehofs möjligheter att vinna den matchen?
– Vi ska vara beredda på att Kristianstad kanske inte uppträder som vi förväntar oss, men framför allt tycker jag att vi utvecklats otroligt mycket under december. Vi är ett bra lag, och vi har alltid chans att vinna våra matcher.

Din egen roll i laget – hur viktig är du för Sävehof säsongen 20/21?
– Hur viktig jag är..? Målvakten är den viktigaste positionen i laget. Jag tycker att det fungerar otroligt bra mellan mig och Simon (Möller). När jag inte hr min bästa dag, så är han redo att hoppa in och stoppa allt mellan stolparna.

Tack, trevlig fortsättning på julhelgen och lycka till!
-Tack, själv.

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..