INFÖR KÄRRADERBYT IKVÄLL

MATCHENS PROFIL Frida Rosell
Född: 6 maj 1999
Position i laget: 9M
Moderklubb: Handens SK
Debut i Sävehof: 2021

Blott tre dagar in på det nya året spelas IK Sävehofs första SHE-match för 2022. Inför mötet med Kärra HF i Partille Arena berättar matchens profil, Frida Rosell, bland annat om möjligheten att kliva upp i delad serieledning och sina förhoppningar för det nya året.

Med tanke på att ett par matcher blivit framflyttade var det länge sedan ni spelade nu. Är du sugen på att ställa upp för match på måndag?

– Ja, det är det enda man har längtat efter sedan det var uppehåll. Vi har bara haft en match på fem veckor eller något i den stilen, så det ska bli väldigt kul att spela och det är även kul att vi har haft en match att träna inför nu.

Vid vinst går ni upp på lika många poäng som serieledande Skuru. Hur mycket tänker ni på tabelläget för tillfället?

– Vi tänker inte så mycket på det just nu. Det var jättebra för oss att Skuru förlorade poäng i deras senaste match, men det har hänt och nu ska vi fokusera på det som komma skall för oss. Vi hoppas att vi kan göra det bästa av matcherna som vi har framför oss.

Vi har precis klivit in i 2022. Vad har du för förhoppningar kring det nya året?

– Jag hoppas väl att vi, nu när vi har haft en halv säsong på oss som lag, förhoppningsvis har spelat ihop oss mer. Jag hoppas att det kan synas på planen att vi är mer säkra med varandra och att vi bara sprider glädje och att det ser ut som att vi har kul när vi spelar. För det är riktigt kul tillsammans med det här gänget och jag hoppas att det syns utåt också.

Ni hade en bra träning på nyårsdagen. Vad skulle du säga stack ut med den?

– Intensiteten och energin var verkligen där. Jag tycker att vi är bra på det annars också, men för att vi ska komma upp i nivå nu när det inte varit match på länge så måste man upp flera steg. Det var väldigt bra och det är viktigt att få igång fysiken när vi inte haft så mycket matcher den senaste tiden.

TRÄNARSNACK MED RASMUS OVERBY

 IK Sävehof inleder det nya året med match i SHE mot Kärra HF i Partille Arena på måndagen. Med anledning av ett par flyttade matcher blir det här första seriematchen efter VM-uppehållet och en som ser fram emot att det äntligen är match igen är huvudtränare Rasmus Overby.

Hur känner du kring situationen som uppstod efter jul med ett par inställda matcher på grund av corona?

– Vi var väldigt besvikna och det är frustrerande när man lägger så mycket hjärta och energi in i varje förberedelse som vi gjorde till de här två matcherna som inte blev av. Det är jobbigt, men det är ju av hälsosynpunkt och det gäller att se det ur ett större perspektiv. Om det är så mycket smitta att vi kommer smitta varandra så är det inte bra, så jag förstår det. Men jag tycker också att det är en svår period på grund av att man vill det här så mycket och så är det som att julafton blir tagen ifrån en.

Hur bedömer du formen på laget under dessa omständigheter?

– Så många som vi var på nyårsdagens träning har vi inte kunnat vara på länge, så då tyckte jag att vi fick till en intensitet på träningen som gör att vi kommer spela med högre intensitet även på matcherna. Det behövs, för det är ingen hemlighet att vi inte var nöjda med försvarsspelet vi presterade mot Skuru. Det är där vi har lagt ner mest energi och krut nu. Vi ska stänga ner och hjälpa våra målvakter att prestera, därför har vi gått igenom försvarsspelet. Vi har fått in någon ny spelare och det är också några som ska ta ett större ansvar än vad de har varit vana vid. Det känns som att de kommer mer och mer in i systemet och i relationerna till varandra, vilket känns bra.