anders_eliasson_1920

INFÖR KARLSKRONA

Sävehof vs Karlskrona
Torsdag 1 mars 19:00 i Partille Arena

Köp biljett >>>

Det var en snedstuds, men Sävehof fick snabbt kontroll på bollen igen. Efter missen mot Skövde i fredags hittade Sävehof tillbaka till vinnarspåret. Vändningen i slutminuterna mot Hammarby i måndags var ett härligt besked för Anders Eliasson & Co.

– Vi hittade samma intensitet och aggressivitet som vi haft i tidigare matcher och det känns bra. Vi stod upp bra redan från start, hamnade i en olycklig period i andra halvlek när vi brände en del lägen men lyckades med en gnutta tur vända tillbaka och vinna, säger Sävehofcoachen.

Kampen runt slutspelsstrecket känns just nu väldigt lugn. Avståndet till Hammarby är nio poäng och varenda resultat måste gå emot Sävehof, för att en kvartsfinalplats ska missas. Men det finns såklart ingen anledning att luta sig tillbaka och tro att det ordnar sig. Det är prestige och en kamp om både utveckling och att hitta en vinstgivande spel för en eventuell förlängning av säsongen.

– Vi har rätt feeling i truppen. Vi har haft en dialog om vad som hände mot Skövde och både vi och andra lag har åkt på smällar som den tidigare. Men ju mer erfarenhet vi får desto mer lär vi oss. Vi har hela tiden sagt att den här serien är så jämn att vi kan förlora mot vilket lag som helst när vi får en svacka, men motsatsen är också att vi kan vinna mot vilket lag som helst när det fungerar för oss, säger Anders Eliasson.

Sävehof har inga långresor kvar i slutet av serien (Aranäs och Alingsås borta och däremellan Malmö hemma) utan kan lägga kraft på bra förberedelser inför matcher.

– Vi är glada, mår bra och ser fram emot våra avslutning och då till att börja med matchen mot Karlskrona, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

VÄLKOMMEN HEM ELIN! Elin Karlsson startade sin karriär i handbollsskolan..

Segern var inom räckhåll, men i slutändan fick IK Sävehof..

FELIX MÖLLER TILL AALBORG! Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof..

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..