Inför VästeråsIrsta med Louise Sand

IK Sävehofs damer reser på lördag dryga fyrtio mil norrut för att ta sig an IVH Västerås på bortaplan i den sista seriematchen för säsongen. Tjejerna har redan säkrat förstaplatsen i serien medan Västerås har säkrat kvartsfinalspel och parkerar på tabellens åttonde plats.

Louise Sand utsågs till matchens lirare mot H 43 och var även lagets bästa målskytt. Och hon är nöjd med lagets och sin egen prestation i den kampen.

– Det var riktigt härligt att få en göra bra match och det känns skönt inför slutspelet. Vi sjönk inte ner i deras tempo utan trampade bara på och gjorde det bra, säger hon.

Louise som nyligen fyllt 19 år, är nöjd med vad hon presterat hittills under säsongen.

– Det är otroligt kul att få spela med tjejerna i laget och att få jobba med bra tränare. ”Bagarn” tror mycket på mig och det gör att man utvecklas mycket. Jag vågar ta plats och lagkompisarna tror på mig, vilket gör att jag lyckats bra. Och jag tror att det kommer gå ännu bättre i slutspelet.

Den avslutande matchen mot Västerås är ganska betydelselös för tabellen, men Louise är viktig att påpeka att det krävs ett hårt jobb för att kunna avsluta seriespelet snyggt.

– Vi måste mala på och inte sjunka ner i deras tempo. Sen gäller det också att ha bra attityd och inställning.

Snart ska årets SM-slutspel ta sin början och Louise har segerreceptet klart.

– Vi måste ge 100 procent på alla träningar och lägger in en extra växel. Vi måste också tro på oss själva, men det är nog inga problem med det. Vi har stora chanser att ta ett SM-Guld då vi har väldigt bra förutsättningar för det, om alla pusselbitar lyckas falla på plats.

Detta är också Louise Sands första slutspel, vilket hon ser fram emot.

– Det ska bli otroligt roligt att spela slutspel. Det är första gången jag är med i ett slutspel och jag ser fram emot det väldigt mycket. Det gäller att fortsätta träna bra och ha tålamod, så vet jag att jag kan prestera bra på planen med, avslutar hon.

Matchen mot Västerås spelas imorgon (lördag) i Bombardier Arena. Avkast sker klockan 17.00 och nu hoppas vi att tjejerna kan avsluta grundserien på ett fint sätt!

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..