Inför IK Sävehof – Team Eslöv

Efter förlusten i senaste hemmamatchen (24–28 mot Skövde) har Sävehof gått på revanschlust och stor inspiration i arbetet. Det fick Kärra känna på (34–21).

– Efter förlusten mot Skövde ändrade vi lite i försvarsspelet, mot Kärra spelade vi aggressivt och bra, och det ska vi fortsätta med, säger tränaren Magnus Johansson. Efter två veckor utan elitseriematch förväntar sig Magnus stor spelglädje i laget.

– Ja, det känns alltid gôtt när det är dags för match igen. Vi håller ju på att spela ihop oss, och det blir bättre hela tiden. Periodvis ser det väldigt fint ut, tycker han.

Förutom aggressivitet i försvaret är det ett konstruktivt anfallsspel med delaktighet från alla spelare, som Magnus Johansson manar sina spelare till.
– Men det är ett hårt arbete som krävs för att lyckas, fortsätter han.

Team Eslöv är förstås ingen obekant motståndare, men just nu har inte Magnus Johansson full koll på fjolårets semifinalmotståndare.

– De har bytt en del spelare och föryngrat laget, och har en ny tränare. Starten har varit bra, men det är svårt att säga hur bra de är. Övertygad om att de i alla fall tillhör den övre halvan i serien, och förstår att vi kommer få jobba ordentligt i den här matchen, säger han.

Till landslagets utvecklingsläger 9–10 november finns två spelare i Eslöv uttagna mot åtta i Sävehof, nämligen: Cecilia Grubbström, Jessica Helleberg, Frida Tegstedt, Jenny Wikensten, Hanna Fogelström, Karin Isakson, Jennifer Kasman och Ida Odén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..