Inför IK Sävehof – Spårvägen

Seriepremiären är avklarad och spelet mot Västerås var stundtals riktigt bra, ganska många brända frilägen gjorde att första halvlek blev jämn. Nu är batterierna omladdade och vi tar oss an Spårvägen på söndag.

Presskonferensen igår var intressant på många sätt, men framförallt tycker jag att det visade sig att det finns en massa lag och föreningar som har höga ambitioner, samt att många har höjt nivån beträffande träning och seriositet. Detta kommer att höja nivån rejält inför den här säsongen och jag tror personligen att vi kommer att få en mycket jämnare serietabell. Hoppas jag får rätt.

Sävehof och Spårvägen möttes vid två tillfällen förra säsongen och bägge slutade med Sävehof seger, siffrorna blev 22-29 på hösten och vårens resultat var 28-25. Spårvägens tränare Christian Grönblad lät optimistisk under presskonferensen och hade härliga svar att bjuda åhörarna på, hoppas han lyckats föra in optimismen i laget, då är jag övertygad om att Spårvägen kan ställa till det för många lag.

Spelare att hålla lite extra koll på för Sävehof är Caroline Hellström som gjorde hela 102 mål förra säsongen, Malin Hörnell som kom upp i 92 baljor, samt att Therese Krantz har kommit som ny från FC Köpenhamn. Mittsexan Lova Liif får vi också arbeta lite extra med.

När det gäller den egna truppen så skall det bli spännande att se vilken startuppställningen blir på 9m, sist mot Västerås fick Brandt, Gulldén och Kasman förtroendet från start. Isaksson, Odén och Roberts känns också som en hygglig trio.

Nu är det hemmapremiär och jag vet att många av spelarna har längtat till detta, men även vår trogna publik, vi ser fram emot starten kl. 17.30 i Partillebohallen.

Välkommen!

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..