Inför IK Sävehof – OV Helsingborg

Europacupspel i söndags, elitserien ikväll och europacup på lördag igen – det är mycket nu för Sävehof.

– Vi ser hela veckan som ett paket med tre matcher, och vi laddar redan inför lördagen samtidigt som vi tänker på den här matchen. Att vi tänker på detta sättet är inget nedvärderande mot elitserien, alla matcher är lika viktiga, säger tränaren Rustan Lundbäck.

På ett sätt är han till och med lite tacksam att det är just OV Helsingborg som står för motståndet
den här gången.

– Det är klart att Helsingborg har kvalitéer, att tro något annat är löjligt. För oss blir det här ett bra genrep inför lördagen också därför att Helsingborg har några av de vassaste skyttarna som finns i elitserien. På det sättet är de lika våra danska motståndare, säger Rustan Lundbäck.

Helsingborg tog sin första seger så sent som i måndags, och att den kom mot Drott på bortaplan inger förstås en del respekt.

– Det är en väckarklocka om att serien också är jämn, menar Rustan.

Jonathan Stenbäcken åkte hem efter matchen mot Aalborg med feber i kroppen och Victor Fridén är inte helt obesvärad av en stukad fot, men Sävehofs tränare hoppas att de kan vara med ikväll.

Sävehof ligger för tillfället på sjätte plats i tabellen med nio poäng på åtta matcher. En missräkning tycker kritiker som räknat med att Sävehof ska gå rent, men Rustan Lundbäck har ett annat perspektiv på insatsen.

–Tittar man på statistiken så har vi spelat bättre i år än förra året, men många andra lag har höjt sig ännu mer. Det gör serien jämn, säger han.

Seger ikväll skulle förstås ge självförtroendet en kick inför retur mot Aalborg (26-28 i första matchen).

–Visst hade det varit skönt att vinna första matchen, men två bollar upp eller ner spelar inte så stor roll. Det brukar ofta inte betyda någonting när man spelat ett par minuter i nästa match. Viktigare är att vi känner att vi har möjligheter att vända på det här. Aalborg är ett bra lag, men vi är inte chanslösa, säger Rustan Lundbäck.

Så ska det låta – först Helsingborg och sedan Aalborg…

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..