Inför IK Sävehof – IFK Skövde

Statistiken talar för IK Sävehof i kväll. Under perioden med Mikael Franzén som tränare har Sävehof mött IFK Skövde sex gånger i elitserien och slutspel. Facit är sex vinster och över lag dessutom stora segrar. Senast, i Skövde, vann Sävehof med 38-28.

– Klart att det känns bra med de resultaten bakom sig. Men nu är det nya förutsättningar, och ser vi till elitseriespelet i stort den här hösten har vi en del som vi vill förbättra, säger Mikael Franzén.

Sävehof har 20 poäng i tabellen på 15 matcher, fem mer än IFK Skövde.

– Skövde har potential, det visade de inte minst genom att ta poäng mot Guif för någon vecka sedan. Själva måste vi växla upp, vi är inne i en otroligt viktig månad och har väl egentligen redan tappat de poäng vi har råd att tappa om vi ska vara med i toppen, säger Franzén.

I senaste omgången förlorade Sävehof mot Redbergslid.

– Tycker att vi stod upp ganska bra men lyckades inte stänga matchen, fortsätter Sävehoftränaren.

Efter den matchen har det i alla fall funnits en del tid att lägga på detaljer i träningen, och det har varit efterlängtat.

–När vi är inne i en intensiv matchperiod finns det inte möjlighet att förbättra så mycket mellan matcherna. Men nu har vi haft några dagar med fokus detaljer. Tycker att vi behöver få till försvarsspelet lite bättre, säger Mikael Franzén.

Text: Mikael Hjerpe
Foto: Bildbyrån

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..