211013_hoor_1920

INFÖR HÖÖRMATCHEN

MATCHENS PROFIL

Thea Blomst
Född: 27 augusti 2002
Position i laget: Mittsexa
Moderklubb: IK Sävehof
Debut i A-laget: 2019

Från de egna leden, upp i damlaget och nu även assisterande lagkapten. Thea Blomst har gått den långa vägen, samtidigt som hon ännu bara är 19 år gammal. Mittsexan är nyligen hemkommen från en samling med det svenska ligalandslaget och väl hemma i Partille igen är Thea, tillsammans med sina lagkamrater, nu redo att ta sig an H65 Höör på onsdagskvällen.

Från och med den här säsongen är du assisterande lagkapten. Vad innebär den rollen för dig?

– Jag tycker att det är en stor roll och jag är jätteglad över att få vara assisterande lagkapten. Det visar att de tror på mig och att jag får större ansvar i laget. Jag är jätteglad och stolt över att ha den rollen.

Du fick mycket speltid i fjol och är nu även en formell ledare i gruppen. Vad känner du att du har utvecklat mest under de senaste tolv månaderna?

– Det är mycket att komma in i spelet i SHE, det är ett steg högre än tidigare och nu känner jag mig mer hemma. Framförallt har jag utvecklats mycket bakåt, det går mycket snabbare i SHE och jag har fått mer och mer träff på det. Allmänt är det tuffheten, att tänka lite mer handboll och att ligga steget före.

Inför matchen mot H65 Höör på onsdag har det varit uppehåll för de flesta, men du var i Eskilstuna med ligalandslaget. Hur var den upplevelsen?

– Det var jättekul och jättelärorikt. Jag träffade massa olika spelare från olika klubbar och det var jättekul att få chansen.

Matcherna mot Höör är ofta speciella. Vad är det för känslor du bär med dig in på planen den här gången?

– Jag tror att det kommer bli en tuff match med mycket fart. Höör har en ny trupp men också många unga som gillar att spela med fart. Det blir nog en spännande match och det krävs att vi är med från början och verkligen smäller på från start.

 

INTERVJU MED RASMUS OVERBY

Landslagsuppehållet är över och det har blivit dags för säsongens tredje match i SHE. Återigen är det en stormatch som Partille Arena på onsdagen står värd för när H65 Höör kommer på besök. De regerande SM-finalisterna står än så länge utan seger i seriespelet, men IK Sävehofs huvudtränare Rasmus Overby är övertygad om att det blir tufft motstånd i vanlig ordning.

Hur ser du på den handboll ni presterade innan landslagsuppehållet?

– Jag tycker att vi har presterat stabilt och att vi gjorde en bra match i Västerås innan uppehållet. Det var flera spelare som presterade och i den tid vi kommer in i nu med många matcher så blir det viktigt.

Finns det någon match från säsongsinledningen som sticker ut där du tycker att ni gjorde det extra bra?

– När man ser på det vi presterade på högsta nivån så var det när vi slog ur underläge mot Krim. Vi har allt att prestera i Champions League och inget att förlora.

– Sista matchen mot Västerås var väldigt bra genomförd också. Där är jag väldigt nöjd med hur matchbilden såg ut.

Känner du att avbrottet kom vid en bra tidpunkt för er?

– Det får jag väl säga. Det är alltid kul med handboll, men för både mig och spelarna var det bra att få ett litet uppehåll och fokusera på annat än handbollen. För oss är handbollen det roligaste, men vi har respekt för att det finns annat också.

I återstarten på onsdag väntar match mot H65 Höör. Vad blir viktigt att få till när man ställs mot just dem?

– Det blir viktigt att inte bjuda på kontringar. Jag tycker fortfarande att det är ett bra lag och alla deras spelare spelade SM-final förra året. Så det är ett lag som är bra och som vi ska ha full respekt för. Det är en tuff uppgift som väntar och de är bättre än vad tabellen visar.

Fler nyheter

OS I PARIS MED SÄVEHOF 25 juli till 11 augusti..

 Hårt jobb lönar sig. Emma Andersson, Ida Landberg och Tindra..

Förlängningar! Thea Blomst, Elin Ernelind och Amanda Källström har förlängt..

Madeleine Rehnberg skriver nytt kontrakt! Madde kom från IF Helton..