Inför herrarnas seriepremiär

Nu är upptaktsträffen avklarad och vi är även denna säsongen rankade av de andra lagen att vinna serien, samt att Sävehof – Alingsås är tippade att spela SM-final i maj 2010. Kul och smickrande, samtidigt som jag kan tycka att de andra lagen är lite fega i sina egna tankar om tabellplaceringar, Sävehof var det enda laget som tippade sig själva som vinnare. Det är bara att konstatera att det blir tufft och trångt om platserna 5-8, spännande och en hel del täta och tuffa matcher kommer det att bli.

Informationen från HEH om TV avtal och WEBB sändningar låter skitkul, detta kommer att bli ett rejält lyft för hela handbollen och kommer säkerligen även att höja publiksnittet samt öka handbollens värde. Lägg därtill det enorma arbete som har startat inför VM 2011, så kommer även detta höja marknadsvärdet för handbollen.

Nu till Sävehof, vad har vi arbetat med under försäsongsträningen?
Jo, vi startade uppladdningen och säsongen 2009/2010 med att åka på träningsläger uppe i Idre Fjäll, vacker natur med härliga möjligheter till allsidig träning. Tuff backträning, långlöp, vandringar, höghöjdsbanor och handbollsträning fanns i en underbar mix. Unikt att två elitlag (damer & herrar) från samma förening åker på gemensamt uppstartsläger och bägge lagen är tippade att vinna högsta serien – coolt.

Detta läger följdes upp med träningsturneringar i Växjö och Kungsbacka, samt en avstickare till Kolding, samtliga matcher har varit värdefulla och vi har spelat runt på hela vårt spelarmaterial.

Sedan har vi haft ytterligare uppstartsläger med samarbetsövningar, lyssnat på bra föreläsare och lagat mat tillsammans, samt en hel del nötande av nya spelmönster för att vässa det tekniskt/taktiska.

Spelare som lämnat är Hreidar Gudmundsson och Patrik Fahlgren, samt Joakim Stenkvist och Mathias Johansson. Detta fyller vi upp med ett nytt målvaktsnamn i form av Daniel Bergquist från Önnered, Daniel har gjort en imponerande start och kommit in suveränt i spelet. Vidare lyfter vi ett antal juniorer, Eric Forsell Schefvert, Victor Axmalm, Viktor Ottosson, Simon Brännberg och Pontus Axell. Totalt sätt har vi breddat truppen och vi tycker att konkurrensen om platserna har ökat rejält.

Skadade spelare i dagsläget är Tobias Albrechtson (uttänjt ledband i knät) och Marcus Tobiasson som lider av tryck i bröstet, detta är under utredning och vi vet mer inom kort hur detta skall behandlas.

Vi ser med spänning fram emot säsongen och är ödmjuka inför uppgiften om hur vi är tippade i serien samt eventuell SM final, vi har lyckats arbeta med de saker vi vill förbättra och känns starkare än inför förra säsongen. Personligen tycker jag att det är spännande hur vi kommer att bjuda våra motståndare på en del överraskningar i form av annat spel. 

Först gäller det att klara av hemmapremiären mot Hammarby på ett proffsigt sätt, vi hälsar er alla välkomna till seriestarten och onsdagen den 20 september kl 19.00 smäller det i Partillebohallen. Senare vill vi gärna avancera i EHF cupen och har lyckats få båda matcherna i Round 2 på hemmaplan, speldatum är 10 och 11 oktober i Partillebohallen.

Jerry Hallbäck

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..