180211_helsingborg_skara_640

INFÖR HELSINGBORG

Sävehof vs Helsingborg
Söndag 11 januari 15:00 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Det är med en viss dos av självförtroende som Sävehof tar sig an OV Helsingborg i Partille Arena. Derbyt mot RIK i onsdags finns kvar i minnet, och används det på rätt sätt blir det en tillgång i jakten på nya poäng.

– För spelarna, ledarstaben och andra i föreningen var det en skön seger i derbyt, och det finns många positiva saker att ta med från den. Samtidigt finns det mycket att jobba med, säger managern Anders Eliasson.

När han tänker på insatsen mot RIK lyfter han fram spelare efter spelare: Simon Möller, Viktor Rhodin, Sebastian Karlsson, Oskar Sunnefeldt… ja, Anders Eliasson nämner praktiskt taget varenda spelare.

– Vi strider väldigt bra just nu. Det syns på träningar och det är något som vi tar med oss till match, säger Eliasson.

Den inställningen kan behövas mot Helsingborg, för även om laget från ”Sundets pärla” ligger näst sist i tabellen och bara spelat ihop sex poäng har de övertag på Sävehof – lagen möttes i slutet av november och då vann Helsingborg.

– Mycket handlar om oss själva. Vi måste titta oss i spegeln, mana oss själva till att göra vårt jobb och då måste Helsingborg vara bättre än oss för att vinna, säger Anders Eliasson.

Sävehof ligger kvar på åttonde plats som innebär slutspel, och avståndet till jagande Hammarby är just nu tre poäng.

– Som ledare i ett lag behöver det inte vara riktigt så här spännande, men för publiken måste det vara fantastiskt när situationen är som den är. Vi ska i alla fall göra vårt bästa för att vinna, säger Anders Eliasson.

Fler nyheter

Med 38–28 som slutresultat säkrade IK Sävehof andra segern i..

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..