201014_helsingborg_hl_640

INFÖR HELSINGBORG

SÄVEHOF vs HELSINGBORG 19.00
Se matchen på C More – https://track.adtraction.com/t/t?a=1089863193&as=1264917388&t=2&tk=1

Två segrar, två oavgjorda och två förluster – ett första intryck av Sävehofs insats i Handbollsligan så här långt är att det är väldigt jämnt. Den bilden förstärks också när man granskar resultat från matcher där Partilles stolthet inte är ena parten.
– Ja, det är bevisligen så att det är väldigt jämnt mellan lagen. Det är en kamp in på målsnöret i varje match, och nästan så att man inte behöver spela de 55 första minuterna för det är ändå de sista fem som allt avgörs, säger Sävehofs tränare Michael Apelgren.

Han tror att mötet med Helsingborg kommer följa samma mönster. Det blir små marginaler, ett skott, misstag eller en individuell prestation hit eller dit som blir avgörande.
– Det måste vara roligt att följa matcherna när det är så jämnt, för det är kul när matcherna står och väger. Som ledare vill man förstås att det egna laget ska vara lite bättre, men det är sällan ett lag springer ifrån målmässigt och man måste vara ödmjuk och säga att andra lag också är bra, fortsätter Michael Apelgren.

När det är jämnt är varje match värdefull. Det blir tydligt när man granskar förutsättningarna och noterar att Helsingborg passerar Sävehof i tabellen om de regerande svenska mästarna inte får utdelning.

När vi diskuterar vad Sävehof behöver fokusera på i den här matchen blir Apelgren lite hemlighetsfull.
– Det är en svår fråga… men jag säger alla moment. Man pratar alltid om vikten av att försvars- och anfallsspel ska fungera. Mer än så behöver man inte gå in på, säger han.

Det finns frågetecken gällande tillgänglighet för flera av Sävehofs spelare, men Michael Apelgren påpekar korrekt att ”vi spelar med bästa laget”.

Räcker det till säsongens tredje vinst?

Glöm inte att ladda ner vår GAMEDAY app
Här är länken för AppStore:
https://apps.apple.com/se/app/gameday-s%C3%A4vehof/id1424884597

Här är länken för GooglePlay
https://play.google.com/store/apps/details?id=se.gamedayapp.savehof

MATCHENS PROFIL

Henrik Tilsted
Född: 17 maj 1994.
Position i laget: Vänstersexa.
Moderklubb: Vestervig, Danmark.
A-lagsdebut: 2020.          

Det är nordiskt så det förslår när vi riktar blicken mot matchens profil den här gången: En dansk spelare i ett svenskt lag – född på norska nationaldagen. Henrik Tilsted är emellertid inte splittrad utan har full koncentration på Handbollsligan och Sävehof. Det tackar vi för…

Förluster mot IFK Ystad och Malmö, oavgjort mot Ystads IF och Önnered och vinster mot Redbergslid och Hallby… det är en blandning i resultat, så hur bedömer du lagets form och kapacitet just nu?

– Jag tycker det syns att vi har ett bra lag, för vi har en toppnivå som är riktigt hög. Sedan gör vi insatser som inte är lika bra, och vår lägsta nivå är för låg. Vi måste finna en stabilitet i våra prestationer, och det är något vi jobbar på.

Vad säger du om plus och minus inför matchen mot Helsingborg?

– Jag tror vi behöver hålla ett bra bolltempo. Jag har sett några videoklipp och vad jag förstår har Helsingborg några större spelare, så det blir viktigt för oss att stå emot bra i försvarsspelet och gärna få till kontringar på dem. Jag hoppas att hela laget kan prestera på hög nivå, inte bara några spelare medan andra är lite sämre.

Vi har hittills pratat med matchens profil om det nya matchstället, fast för dig är ju allt nytt… Vad tycker du om den gula färgen?

– Jo, det är klart att allt är nytt för mig men jag tycker vårt matchställ är riktigt flott. Jag är glad att få ta på mig den gula tröjan.

Din egen roll i laget – hur värdefull är blir för Sävehof säsongen 20/21?

– Oj, det är en svår fråga… men jag är lite äldre än många av våra spelare och kanske kan jag bidra med lite stabilitet för dem. Jag kommer såklart göra så bra ifrån mig som möjligt i varje situation.

Hur har din första tid i Sävehof varit? Svårt med språket? Ovant med svenska samhället? Något annat som varit speciellt?

– Det fungerar väldigt bra. Jag behöver vara lite mer koncentrerad när jag snackar med folk, men allt känns rätt. Det fungerar bra på träning, jag är glad och jag får spela handboll. Jag trivs fint.

Då återstår bara att önska lycka till!

– Tack!

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..